Bursa Büyüksehir Belediyespor, Durgunsu Kano Türkiye Kupasi'nda 24 Madalya Kazandi

Eskisehir’de gerçeklestirilen Durgunsu Kano Türkiye Kupasi Yarislari’nda Bursa Büyüksehir Belediyespor Kulübü sporculari, 10 altin, 8 gümüs ve 6 bronz olmak üzere 24 madalya kazanirken, takim halinde de 4 kupa kazanarak yine göz doldurdular.

Bursa Büyüksehir Belediyespor Kulübü sporculari, katildiklari ulusal ve uluslararasi organizasyonlarda madalyalari toplamaya devam ediyor. Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas önderliginde Bursa, sporun lider kenti olma yolunda ilerlerken, Büyüksehir Belediyespor Kulübü sporculari da basarilarina yenilerini ekleyerek sehrin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu dogrultuda Eskisehir’de düzenlenen ve Türkiye Kano Federasyonu 2021 yili faaliyet programinda yer alan Durgunsu KanoTürkiye KupasiYarislari’nda Bursa Büyüksehir Belediyespor Kulübü sporculari, 10 altin, 8 gümüs ve 6 bronz olmak üzere 24 madalya kazanirken, 12 ilden 25 kulüp ve 215 sporcunun yer aldigi organizasyonda takim halinde de 4 kupa kazanarak yine göz doldurdular.

Altin madalyalar ilk günden gelmeye basladi

Son dönemde elde ettigi basarilarla milli takimlara sporcu göndermeye devam eden Bursa Büyüksehir Belediyespor Kulübü, kano bransinda yine kürsüyü es geçmedi. Eskisehir’de gerçeklestirilen Türkiye Kupasi Yarislari’nda Bursa Büyüksehir Belediyespor’dan ilk gün Alper Akbulut, büyük erkek K1 1000 metrede, Melih Uslu-Kirilo Avgan büyük erkekler C2 1000 metrede altin madalya kazanirken, Zehra Gümüs genç bayanlar K1 1000 metrede gümüs madalyanin sahibi oldu. Organizasyonun ikinci günde ise Bursa Büyüksehir Belediyespor’dan Eslem Er genç bayanlar C1’de, Tugçe Taylak büyük bayanlar C1 500 metrede, Alper Akbulut genç erkekler K1 500 metrede ve Sevval Kervan da yildiz bayanlar 500 metrede altin madalyaya ulasti.

Yarislar 3 gün sürdü

Sampiyonanin ikinci gününde ayrica Bursa Büyüksehir Belediyespor’dan Selin Koyuncu genç bayanlar C1’de, Zehra Gümüs genç bayanlar K1 500 metrede, Zehra Gümüs-Nehir Koç genç bayanlar K2 500 metrede gümüs madalya kazanirken, Kardelen Yaranç yildiz bayanlar C1 500 metrede, Tugçe Taylak-Eslemnur Gezen büyük bayanlar K2 500 metrede, Ebrar Efe-Simge Kaya yildiz bayanlar K2 500 metrede ve Müge Kaya büyük bayanlar C1 500 metrede üçüncülük kürsüsüne çikti. Organizasyonda son günde ise yine Büyüksehir Belediyespor’dan Zehra Gümüs-Nehir Koç genç bayan K2 200 metrede, Alper Akbulut genç erkekler K1 200 metrede altin madalya kazanirken, Zehra Gümüs genç bayanlar K1 200 metrede, Simge Kaya-Ebrar Efe de yildiz bayanlar K2 200 metrede Türkiye ikincisi oldu. 3 gün süren yarislarda 24 madalya toplayan Bursa Büyüksehir Belediyespor, takim halinde de genç erkek ve bayanlarda ikincilik, büyük ve yildiz bayanlarda ise üçüncülük kupasini kazandi.

Kaynak: İHA