Azerbaycanlilardan Türkiye'ye Euro 2020 Destegi

Azerbaycan’in baskentinde yer alan Bakü Olimpiyat Stadi’nda bu aksam oynanacak Türkiye-Galler Euro 2020 A Grubu maçi için çok sayida Türk futbolsever Bakü’ye akin ederken, Azerbaycanlilar, milli takima desteklerini ve Türk futbolseverleri baskentte agirlamaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Azerbaycan’in baskentinde yer alan Bakü Olimpiyat Stadi’nda bu aksam oynanacak Türkiye-Galler Euro 2020 A Grubu maçi heyecanla beklenirken, çok sayida Türk futbolsever maçi izleyebilmek için Bakü’ye akin etti. Azerbaycan halki, millileri desteklediklerini belirterek, Türk futbolseverleri baskentte agirlamaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Azerbaycanli muhabir Bakü sokaklarinda Türk taraftarlarin coskusunun hissedildigini belirterek, “Bugün çok önemli bir maç var. Bu nedenle Bakü sokaklarina çiktik, Türklerin burada coskusu çok büyük. Takimlarini yürekten desteklemek için geliyorlar. Aksamki oyunun çok heyecanli olacagina inaniyorum, Türkleri destekliyoruz” ifadelerini kullandi. Azerbaycanli kameran ise “Evinize hos geldiniz” dedi.

Havalimani yakinlarinda taksicilik yapan Karabagli Fikret Yusuf ise “Havalimaninda taksici olarak çalisiyorum. Maçlari izlemek için bu 2-3 gündür Türkiye’den çok misafirimiz geldi. Onlari karsiladigimiza çok mutlu olduk. Türkler bizim kardesimiz, biz iki devlet bir milletiz. Sizi burada gördügümüze çok mutluyuz” sözlerini kaydetti.

Öte yandan, Yusuf’un taksisindeki “Qarabag Azerbaycan’dir” (Karabag Azerbaycan’dir) yazisi dikkat çekti.

Azeri Türkü Cemal Abdullayev de “Bugün Türkiye’yi destekleyecegiz. Galler’i 3-0 aliriz diye düsünüyorum” dedi.

Azerbaycan’a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan da Türkiye-Galler Euro 2020 A Grubu maçini Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile birlikte tribünden izleyecek.

Kaynak: İHA