Afyon Motor Sporlari Merkezi'ne Rumen Antrenörden Övgü

Romanya Motokros Takimi Antrenörü Adrian Raduta: 'Afyonkarahisar'daki yaris pisti, bu yil Avrupa Sampiyonasi'nin en iyi parkurlardan birisi. Daha üst seviyede bir pist oldugunu düsünmüyorum'

CANAN TÜKELAY - Romanya Motokros Takimi Antrenörü Adrian Raduta, Afyon Motor Sporlari Merkezi'nin çok basarili bir tesis oldugunu söyledi.

Avrupa Motokros Sampiyonasi yarislari için bulundugu Afyonkarahisar'da AA muhabirine açiklamalarda bulunan Adrian Raduta, 2001'den 2018'e kadar profesyonel yarisçi olarak bu sporun içinde yer aldigini anlatti.

Daha önce katildigi yarismalarda birçok derece elde ettigini ifade eden Raduta, "Daha sonra Romanya Ulusal Motokros Takimi'nin basinda antrenör olarak göreve basladim ve halen bu görevde devam ediyorum." diye konustu.

Raduta, Avrupa Motokros Sampiyonasi'nin Romanya'da basladigini, daha son Bosna Hersek'e gittiklerini ve organizasyonun üçüncü etabini da Afyonkarahisar'da tamamladiklarini dile getirdi.

- "En iyi parkurlardan birisi"

Afyon Motor Sporlari Merkezi'nin padok ve yaris parkurunun, alaninda en iyisi oldugunu anlatan Adrian Raduta, "Afyonkarahisar'daki yaris pisti, bu yil Avrupa Sampiyonasi'nin en iyi parkurlardan birisi. Daha üst seviyede bir pist oldugunu düsünmüyorum." ifadelerini kullandi.

Afyonkarahisar'da iyi dereceler elde ettiklerini de kaydeden Raduta, "Ana hedefimiz, Romanya motokrosunun gelismesi için çalismaya devam etmek. Bunun için de uzun bir süreç gerekiyor. Genç yasta baslayan sporcularimizi, dünyanin her yerindeki etaplara götürmeye çalisiyoruz ki bu sporu Romanya'da gelistirebilelim. Ileride tabii ki dünya sampiyonu olmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA