Yeni Adana Stadi Güvenlik Toplantisi

Adana Valisi Süleyman Elban, Yeni Adana Stadi güvenlik toplantisinda, binlerce insanin bir arada bulundugu statlarda güvenligin çok önemli oldugunu belirterek, "Bu konuda güvenlik teskilatimiza, kulüplerimize ve Adanali hemsehrilerimize büyük is düsmektedir. Güvenlik güçlerimize destek olacak olan kiymetli Adanali hemsehrilerimize güveniyoruz" dedi.

Vali Süleyman Elban baskanliginda, 2021-2022 futbol sezonu öncesi Yeni Adana Stadi’nda oynanacak olan müsabakalar ile ilgili olarak; karsilasmalarin güvenli bir ortamda oynanmasi, takimlarin ve taraftarlarin güvenli bir sekilde stada gelis, gidislerinin saglanmasi ve stadin fiziki güvenlik tedbirleri konusunda ilgili paydaslarla degerlendirme toplantisi yapildi.

Valilik salonunda gerçeklestirilen toplantiya Vali Süleyman Elban‘in yani sira, Il Emniyet Müdürü Dogan Inci, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü temsilcileri, Adana Demirspor A.S. ve Adanaspor A.S. Kulübü yöneticileri ve ilgili kurum amirleri katildi.

Toplantida konusan Vali Elban, ”Adanali futbolseverlerin heyecanla bekledigi 33 bin kapasiteli Yeni Adana Stadyumu’nun sehrimize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. Inaniyorum ki bu tesis Adana’nin ev sahipliginde güzel karsilasmalara ev sahipligi yapacak. Dostlugun, kardesligin temsil edildigi maçlara sahne olacak” ifadelerini kullandi.

Stattaki güvenlik konusuna da vurgu yapan Elban, sunlari kaydetti:

“Binlerce insanimizin bir arada bulundugu statlarda güvenlik çok önemlidir, bu konuda güvenlik teskilatimiza, kulüplerimize ve Adanali hemsehrilerimize büyük is düsmektedir. Özellikle de; maç öncesinde, maç esnasinda ve maç sonrasinda taskinliga kapilmadan, sporu birlik beraberlik duygulari içerisinde takip ederek güvenlik güçlerimize destek olacak olan kiymetli Adanali hemsehrilerimize güveniyoruz.”

Toplanti, Il Emniyet Müdürlügü tarafindan 2021-2022 futbol sezonu ile ilgili degerlendirmeleri içeren bir sunumun yapilmasinin ardindan görüs ve önerilerin yapilmasi ile sona erdi.

Kaynak: İHA