Trabzonspor'da Takim Bütçesi 25 Milyon Euro'yu Geçmeyecek

Süper Lig’de bu sezon sampiyonluk mücadelesi verecek bir takim kurmak için çalismalarini sürdürün Trabzonspor’da, harcama limitleri kapsaminda oyuncularin yillik maasi, imza parasi ve bonservis bedelleri 25 milyon Euro’yu geçmeyecek. Bordo-mavililer, gönderecegi oyuncularla bu rakamin da altinda kalacak.

Transfer çalismalarini 28 Haziran’da baslayacak olan kamp çalismalarina kadar büyük oranda tamamlayarak yeni sezona sampiyonluk parolasiyla baslayacak olan Trabzonspor, Italya’nin Parma takimindan Gervinho, Roma’dan Bruno Peres ve Göteborg’dan Marek Hamsik ile sözlesme imzalamisti. Koita transferini de önümüzdeki günlerde açiklamasi beklenen bordo-mavililer, forvet ve sol bek transferiyle nokta transferlerini tamamlamayi hedefliyor. Yabanci kurali kapsaminda bundan sonraki transfer hazirliklarina yön verecek olan Karadeniz ekibi, harcama limitleri konusunda da titiz hareket ediyor.

Mali yapilanma öncelik

Kulüpler ile Bankalar Birligi arasinda finansal yeniden yapilanmayla Trabzonspor, 7+2 yillik yeni yapilandirma anlasmasina imza atan kulüpler arasinda yer aliyor. Bu yapilanma ile birlikte döndürülebilir bir ekonomiye kavusan bordo-mavililer, UEFA Finansal Fair-Play kurallari konusunda da titiz hareket ediyor. Bu konuda oldukça ciddi tecrübelere sahip olan Trabzon temsilcisi, güncel oyuncu kadrosunun yillik maas, imza parasi ve bonservis bedelleri 22 Milyon Euro bandinda bulunuyor.

Sinir 25 Milyon Euro

Pandemi nedeniyle ekonomik olarak kulüpler sikinti yasasa da Trabzonspor, döndürülebilir bir ekonomiye sahip. Mevcut güncel kadrosuna yapilan Gervinho, Peres ve Hamsik transferleriyle birlikte 22 Milyon Euro bandina yaklasan Trabzonspor, önümüzdeki günlerde kadrosuna katacagi oyuncular da olsa 25 Milyon Euro’yu geçemeyecek. Harcama limitleri içinde kalacak olan bordo-mavililer, öncelikle nokta transferlerini tamamlayarak mevcut kadrosundaki oyunculara gelecek resmi tekliflerle birlikte bu rakami asagilara çekmis olacak. Karadeniz ekibi, sezona baslarken ise 15 ile 20 Milyon Euro bandina yillik takim bütçesini çekmeyi hedefliyor.

Sosa, Kucka ve Burak Yilmaz’in maliyetleri 22 Milyon Euro’ydu

Trabzonspor’da, 2017-18 sezonunda forma giyen Sosa, Burak Yilmaz ve Kucka’nin maliyeti, önümüzdeki sezon sampiyonluk mücadelesi verecek olan bordo-mavililerin takim bütçesine esit durumda. Söz konusu dönemde 3 oyuncunun bonservisleri, yillik ücretleri ve bonuslarla birlikte bordo-mavili kulübe maliyeti 22 Milyon Euro civarindaydi.

Ugurcan Çakir, Ekuban ve Djaniny’den gelir bekleniyor

Önümüzdeki sezon sampiyonluk mücadelesi içinde yer alabilecek kadro planlamasini yapan Trabzonspor, takimdan ayrilmasi beklenen Ugurcan Çakir, Ekuban ve Djaniny’nin transferlerinden önemli bir gelir elde etmeyi planliyor. Söz konusu 3 oyuncunun transferlerinin gerçeklesmesi durumunda da bordo-mavili takim 25 Milyon Euro’nun üzerinde bir gelir elde etmis olacak.

Kaynak: İHA