Tokyo'da Düzenlenecek Olimpiyatlar Öncesi Spor Camiasi Baskent'te Bir Araya Geldi

Japonya’nin Baskenti Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunlari öncesinde Japonya Büyükelçiligi, spor federasyonlari baskanlari ve üyeleri Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Ankara Subesi’nin ev sahipliginde bir araya geldi.

Japonya’da düzenlenecek 2020 Tokyo Olimpiyatlari öncesinde TSYD Ankara Subesi ev sahipliginde Japonya Büyükelçiligi ve spor federasyonlari bir araya geldi. Etkinlikte açiklamalarda bulunan Japonya Büyükelçisi Suziki Kazuhiro, “Olimpiyatlara sadece 38 gün kala, etkinligin ivmesi artiyor. Hazirliklarini istikrarli bir sekilde sürdürdügümüz bu yarislarda, ilk önceligimiz güvenli ve emniyetli bir ortam saglamaktir. Yeni korona virüsü yenmek için küresel birligin bir kaniti olarak, Türkiye ve dünyada insanlara cesaret ve umut veren bir etkinlik olacagina inancim tamdir. Ayni zamanda bu olimpiyatlar dünya dayanismasinin sembolüdür. Bu oyunlar Japon halki için çok önemli bir firsattir” dedi.



“Sporcularin çabalarina saygi duyuyorum”

Her yarista kalbinin Türk takimlariyla atacagini ifade eden Kazuhiro, “Bu Olimpiyatlar için dünyanin her yerinden sporcular, modern Olimpiyat tarihinde benzeri görülmemis bir yillik erteleme de eklendiginde bes yildir, her gün, zorlu antrenmanlarla rekabet ediyor ve yeteneklerinin sinirlarina meydan okuyorlar. Bu sporcularin çabalarina saygi duyuyorum. Basarilari tüm dünyada heyecan uyandiracak. Türk takimini her yarista Türk halkiyla birlikte desteklemek ve heyecani paylasmak istiyorum. Ancak lütfen Japon takimini sadece Japonya-Türkiye karsilasmalarinda desteklememe izin verin” degerlendirmesinde bulundu.

“Bu günün anlami bana göre çok büyük”

Olimpiyatlarda Türkiye’nin hedefinin büyük oldugunu belirten TSYD Ankara Subesi Baskani Ercan Ata, “Bugün çok anlamli bir günde beraberiz. Her olimpiyat öncesi Türkiye’de ekinlikler yapilir. Olimpiyatlarda çok büyük bir umutla hazirliklar sona erer ve olimpiyatlara gidilir. Bugün de biz Türkiye’de bunu gerçeklestiriyoruz. Bu günün anlami bana göre çok büyük. Tüm paydaslari, federasyon baskanlarini burada görmekten son derece mutluyuz. Olimpiyatlarda iddiali ülkelerden biriyiz. Hedefimiz çok büyük. Insallah bu hedefimizi gerçeklestiririz” seklinde konustu.



“Pandeminin getirdigi sikintilardan dolayi diger olimpiyatlardan farkli olacagi asikar”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Sezai Bagbasi ise alisilagelmis olimpiyatlardan çok daha farkli bir olimpiyat olacagini belirterek, “Tokyo Olimpiyatlari bizim bildigimiz olimpiyatlardan çok farkli bir ortamda olacagi kesin. Zor bir süreç. Pandeminin getirdigi sikintilardan dolayi diger olimpiyatlardan farkli olacagi asikar. Olimpiyatlara katilacak sporcularimiza simdiden basarilar diliyorum. Hepinize saygi ve sevgi sunuyorum” açiklamalarinda bulundu.

“Kendilerini ispatlamis birçok sporcumuz var”

Gençlik ve Spor Bakanligi Sporcu Yetistirme Daire Baskani Selçuk Çebi de tarih yazmak istediklerini söyleyerek, “Önümüzde olimpiyatlara çok kisa bir zaman kaldi. Bakanlik olarak kendi içimizde istisare ettigimizde bundan önce 1948 yilinda alinan 12 olimpiyat madalyasi var. 1960 yilinda da 7 olimpiyat sampiyonu olarak ülkemiz güreste o zaman da siralamalarda üstlerdeydi. Bizim beklentimiz özellikle 2020 Olimpiyatlarinda, 1948’de alinan 12 madalyanin üzerine çikabilmek. Bu anlamda madalya alabilecek, sampiyon olabilecek kendilerini ispatlamis bir çok sporcumuz var. Bu anlamda bir tarih yazmak istiyoruz. Insallah bu basarinin guru ve mutlulugunu yasamak hepimize nasip olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA