Sogan Çuvalindan Gerçek Bir Voleybol Filesine Geçen Kizlarin Hayali Ay-Yildizli Forma

Osmaniye'de sogan filesiyle voleybol oynarken federasyonun yardimiyla yeni file, forma ve toplara kavusan ögrencilerin hayallerini sporcu olmak süslüyor. Ögrencilerden Hürü Karaman: 'Ileride iyi bir voleybolcu olup milli takimina girmek ve ülkemi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum'

MUZAFFER ÇAGLIYANER - Osmaniye'de sogan filesiyle voleybol oynarken federasyonun yardimiyla yeni file, forma ve toplara kavusan ögrencilerin hayallerini A Milli Takim formasi süslüyor.

Düziçi ilçesine bagli Pirsultanli köyündeki Kirahalli Ilkokulu'nda okuyan 10 kiz ögrenci, televizyonda izledikleri voleybol sporunu ögrenmek istediklerini okul ögretmenleri Ahmet Güzel'e söyledi.

Evden getirdikleri sogan filelerini okulun bahçesine diktikleri iki tahta kazik arasina geren çocuklar, diger okullardan gelen toplarla voleybol oynamaya basladi.

Çocuklarin durumunu sosyal medyadan gören Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Baskani Mehmet Akif Üstündag, okula voleybol file ve direkleri ile milli takim formasi gönderdi.

Gelen file ve direkleri ögretmenleriyle okul bahçesine tasiyarak kuran çocuklar, hediye edilen milli takim formalarini da giyerek çok sevdikleri voleybolu oynamaya basladi.

Okul ögretmeni Ahmet Güzel, AA muhabirine, 6 yildir görev yaptigi okulda çocuklara spor sevgisini asilamak için çok çalistigini söyledi.

Çocuklarin kendisinden voleybol ögrenmek istedigini belirttigini aktaran Güzel, "Ben de bütün çocuklara evlerine gidip birer sogan filesi almalarini söyledim. Getirdikleri fileleri, okul bahçesine çaktigim iki tahta kazik arasina gererek voleybol filesi elde ettik. Diger okullardan gelen toplarla da çocuklara pasi, manseti, sutu ögrettim." dedi.

TVF Baskani Mehmet Akif Üstündag'in çocuklarin voleybol sevgisini sosyal medyada gördügünü ve kendileriyle iletisime geçtigini belirten Güzel, "Sag olsun baskanim bize voleybol file ve direkleri ile milli takim formasi gönderdi. Çocuklar, gelen hediyeleri görünce çok sevindiler. Hele milli takim formasini görünce asiri heyecanlandilar. Okul, salgin nedeniyle kapali kaldigi için malzemeleri kurup oynama sansiniz olmamisti. Okulumuzun tekrar açilmasiyla filemizi bahçemize kurduk ve çocuklarla voleybol oynamaya basladik." diye konustu.

Çocuklarin voleybolu çok sevdigini ve gelecek planlari içinde önemli yer kaplamaya basladigina dikkat çeken Güzel, "Özellikle ülkemiz kadin milli voleybol takimini izledikten sonra bir çogu ileride ablalari gibi olmayi istemeye basladi. Bu beni çok mutlu etti. Gelecekte bu sporu en iyi sekilde yapacaklarina inancim tam." ifadelerini kullandi.

Ögrencilerden 3. sinifa devam eden Hürü Karaman, voleybol oynamayi çok sevdigini ifade ederek, "Ileride iyi bir voleybolcu olup milli takima girmek ve ülkemi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum. En çok Eda abla gibi olmak istiyorum. Onu çok seviyorum." dedi.

4. sinif ögrencisi Emine Karaman da daha önce okulda çok zor sartlarda voleybol oynadiklarini belirterek, sunlari söyledi:

"Ögretmenimizin yardimiyla evden getirdigimiz sogan filelerini gererek voleybol filesi yapmistik. TVF Baskani Mehmet Akif Üstündag'in gönderdigi file, forma ve toplar sayesinde artik daha rahat ve güzel oynayabiliyoruz. Benim de hedefim iyi bir sporcu olup milli takima girmek ve ülkemi temsil etmek."

Kaynak: AA