Sanliurfali Genç Kick Boksçu Fatma Nursev Akaltun'un Hedefi Dünya Sampiyonlugu

Milli takim antrenörü olan babasinin yönlendirmesiyle 6 yil önce kick boksa baslayan Fatma Nursev Akaltun, Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi'nda derece elde etmeyi hedefliyor Fatma Nursev Akaltun: 'Çok siki bir çalisma yaptim. Iyi bir derece alacagima inaniyorum'

SANLIURFA -YASIN DIKME - Antrenör babasinin yönlendirmesiyle 6 yil önce kick boksa baslayan 16 yasindaki Fatma Nursev Akaltun, elde ettigi basarilara Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi'nda bir yenisini daha eklemeye hazirlaniyor.

Sanliurfa'da yasayan Fatma Nursev Akaltun, Kick Boks Milli Takimi antrenörleri arasinda yer alan babasi Murat Akaltun'un yönlendirmesiyle bu bransta spor yapmaya basladi. Yorucu geçen egitimlerin ardindan kisa sürede adindan söz ettiren genç sporcu, geride kalan süre içerisinde hem Türkiye'de hem de Avrupa'da düzenlenen çesitli organizasyonlarda çok sayida derece yapti.

Antalya'da 8-11 Nisan tarihlerinde düzenlenen 6. Uluslararasi Açik Kick Boks Avrupa Kupasi'nda genç kizlar 70 kilo kategorisinde 2 dalda bronz madalya kazanan Akaltun, yarin Özbekistan'da baslayacak Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi'na da katilma hakki elde etti.

- Akaltun: "Çok siki bir çalisma yaptim"

Fatma Nursev Akaltun, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi'nda iyi bir sonuç almak istedigini söyledi.

Hedefledigi dünya sampiyonluguna ulasmak için yogun çaba gösterdigini ve siki bir antrenman programi uyguladigini belirten Akaltun, "Antalya'da madalyalar kazandim. Çok mutlu oldum ve gururlandim. Çünkü bayragimizi göndere çektirmek çok heyecan verici. Insallah Özbekistan'da da iyi bir derece yapip, bayragimizi gönder çektirecegim. Ülkemi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum. Bunun için çok siki bir çalisma yaptim. Iyi bir derece alacagima inaniyorum. Insallah bana güvenenleri mahcup etmeyecegim." diye konustu.

Babasinin izinden gitmeye çalistigini anlatan Akaltun, "Babam hiçbir zaman beni diger sporculardan ayri tutmadi. Çogu zaman diger sporculardan daha sert davrandi ve çalistirdi. Çok sert antrenmanlar yaptik. Bir ara pes etmeyi düsündüm fakat babamin taktikleriyle katildigim müsabakalarda güzel sonuçlar aldim. Kendisine ve hocalarima çok tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

- Baba Akaltun: "Küçüklügü salonda geçti"

Milli sporcunun babasi Kick Boks Milli Takim Antrenörü Murat Akaltun, gençlere öncülük etmenin gururunu yasadiklarini dile getirdi.

Ülke sporunun gelisimi için çaba harcadiklarini belirten Akaltun, "Sükürler olsun Sanliurfa'mizda iyi sporcular yetisiyor. Fatma Nursev de bunlardan bir tanesi. Fatma'nin küçüklügü salonda geçti. Dört yasindan beri salonda. Sporun içinde büyüyen birisi. Yetenegini görünce kick boksa yönlendirdim. Kizimiz çok iyi basarilar kazandi. Ona çok güveniyorum. Inaniyorum ki katilacagi Dünya Kupasi'nda da yine en iyi dereceyi alarak sanli bayragimizi göndere çektirecektir." seklinde konustu.

Kaynak: AA