Sakaryali Kanocular Eskisehir'de Tarih Yazdi

Sakarya Büyüksehir Belediye Spor Kulübü’nün 6 genç kano sporcusu, Eskisehir’de gerçeklestirilen Türkiye kupasi yarislarinda farkli kategorilerde 1’inci olup Sakarya’nin adini ülkeye duyurdu.

Eskisehir’de 11 ve 13 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirilen Durgunsu Kano Türkiye Kupasi’nda ilimizi temsil eden Sakarya Büyüksehir Belediye Spor Kulübü sporculari, önemli basarilara imza atti. 17 ilden 24 kulüp ve toplamda 226 sporcunun kürek çektigi yarista, Büyüksehir’in genç kanocularindan Muhammet Emin Sulak "1000 metre minik erkekler" kategorisinde, Mustafa Özmen ile Arda Kirimli "1000 metre büyük erkekler" kategorisinde ve Batin Evren "1000 metre yildiz erkekler" kategorisinde 1’incilik elde etti. Ayrica Arda Kirimli, Mustafa Özmen, Ömer Nazik ve Alperen Inanir "4’lü ekip 4 bin 500 metre" takim yarislarinda 1’inci oldu. Sakaryali kanocular, yaris sonunda yapilan törenle kupa ve madalyalarini teslim aldi.

Spor Dairesi Baskanligi’ndan yapilan açiklamada, “Eskisehir’de zorlu kupada kürek çeken 6 sporcumuz önemli dereceler elde edip, Sakarya’nin adini Türkiye’ye duyurdu. Spor kulübümüz, ülke ve dünya çapinda daha nice basarilara imza atilmasi için çalismalarina ara vermeden devam ediyor. Bu basari için sporcularimizin her birine tesekkür ediyoruz” ifadeleri yer aldi.

Kaynak: İHA