Rob Page Açiklamasi 'Türkiye'ye Saygi Duyuyoruz'

A Milli Futbol Takimi’nin yarin karsi karsiya gelecegi Galler’de Teknik Direktör Rob Page ve yildiz oyuncu Gareth Bale basin toplantisinda konustu. Bale, Türkiye’yi statta büyük bir taraftar kitlesinin destekleyecegini ifade ederken Page ise "Türkiye’ye saygi duyuyoruz" dedi.

EURO 2020 A Grubu ikinci maçinda A Milli Futbol Takimi ile karsi karsiya gelecek olan Galler’de Teknik Direktör Rob Page ve yildiz oyuncu Gareth Bale, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Türkiye’nin Italya ile çok zor bir maç oynadigini söyleyerek baslayan Page, "Onlar için kötü bir baslangiç oldu. Yarin kazanmak isteyecekler ama bizim de çok iyi bir kalecimiz var ve elimizden geleni yapacagiz. Tamamen zor bir oyun olacagini tahmin ederek iyi bir hazirlik yaptik. Yarin olabileceklere karsi hazirlikli oldugumuzu söyleyebilirim. Her maçi kendi içinde degerlendiriyoruz, yarinki maç da öyle olacak. Kolay bir maç olmayacak ama önümüzdeki iki maçta 4 puan kazanmamiz bizi bu gruptan çikarir. Türkiye’ye karsi olusturdugumuz bir plan var. Onlara sorun çikaracak bir planimiz var. Bunu sahaya koyacagiz. Planimizi sahaya koymaya odaklandik. Italya maçini izledik, analiz ettik. Gerçekten çok iyi bir takima karsi oynayacagimizi söyleyebilirim. Onlara büyük saygi duyuyorum. Çok iyi olduklari yerler var. Ama bizim takimimizda da onlarin güçlü taraflarini zorlayabilecek oyuncular var. Bazi degisiklikler olabilir. Ekibimle görüstüm. Ihtiyacimiz olan ve gelistirmemiz gereken alanlarda biraz daha çalismaya basladik. Bu konuyu düsünecegim ve gerekli degisiklikleri yapmaya çalisacagim" dedi.

Page, Bakü’de havanin sicak oldugunu ve bununla basa çikmalari gerektigini ifade etti.



Bale: "Büyük bir taraftar kitlesi olacak"

Galler’in dünyaca ünlü yildizi Gareth Bale de statta Türkiye’yi destekleyecek büyük bir kitle olacagini ifade ederek, "Bunun bilincindeyiz. Tabii ki çok büyük kalabaligin karsisinda oynamak çok güzel olacak. Tüm oyuncular motive olacaklar. Bizim açimizdan belki iyi olmayan bir sey ama daha önce Türkiye’de de oynamistim. Türk taraftarin nasil oldugun biliyorum. Bu kadar kalabalik insan toplugunu görmek bizim için de motive edici olacak. Umarim iki taraf içinde iyi bir maç olur. Bizim için çok büyük bir sorun degil, düsmanca bir kalabalik olustursalar bile bizim için önemli degil, Daha önce böyle atmosferlerde oynadik, önemli olan sahaya çikinca yüzde yüzümüzü vermek ve sakin oyunumuzu sürdürmek. Kolektif olarak savunmak ve hücuma çikmamiz gerekiyor. Kimin gol attigi çok önemli degil hep beraber tek bir hedefe kilitlenmeliyiz. Atmosferin etkisi altinda kalmadan elimizden geleni yapmaliyiz. Bence bu keyif alinacak bir ortam. Bunu iyi kullanirsak size motivasyon verecek bir unsur da olabilir" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA