Red Bull Cliff Diving Fransa'da Basladi

Red Bull Cliff Diving’de 2021 sezonu Fransa’da gerçeklestirilen yarisla basladi. Fransiz Rivierasi’nin önemli noktalarindan biri olan Saint-Raphael’deki mücadelede erkeklerde, yarisa davet usulü (wildcard) ile katilan Romen Catalin Preda zirveye yerlesti. Kadinlarda ise 4 kez dünya sampiyonu olan Avustralyali Rhiannan Iffland birinci oldu.



Sivri ve yüksekligi 30 metreyi bulan kayaliklardan serin sulara atlayan sporcularin adresi Red Bull Cliff Diving 21 aylik bir aradan sonra geri döndü. 2021 sezonunun ilk durak noktasi olan Fransa’da sporcular ülkenin önemli kasabalarindan biri olan Saint-Rahael’de mücadele sergiledi. Heyecan dolu performanslarin sergilendigi mücadelede erkeklerde sürpriz yasandi. Açilis yarisina davet usulü (wildcard) ile katilan Romen Catalin Preda birinciligi elde ederken kariyerinin 6. Red Bull Cliff Diving yarismasina katilan Preda’yi, Gary Hunt takip etti. Ilk yaris sonunda erkekler podyumunu tamamlayan isim Constantin Popovici oldu.

Kadinlarda ise 4 kez dünya sampiyonu olan Avustralyali Rhiannan Iffland, mücadelenin galibi oldu. Avusturalyali sporcuyu, Kanadali rakipleri Molly Carlson ve Jessica Macaulay takip etti. Elde ettigi sonuçla Preda, erkeklerde 200 puanla sampiyona liderligini ele geçirdi. Rhiannan Iffland da ayni puanla kadinlarda zirvede yer aldi. Red Bull Cliff Diving, 14 Agustos’ta Norveç Oslo’da devam edecek.

Kaynak: İHA