Mustafa Cengiz Açiklamasi 'Baskanlik Sürecimi Yönetimsel Olarak Çok Basarili Buluyorum'

Galatasaray Baskani Mustafa Cengiz, baskanlik süreçlerini yönetimsel olarak basarili buldugunu söyledi. Cengiz ayrica teknik direktörlük konusu gelecek yönetimlere biraktigini ifade etti. Baskan Cengiz tüm baskan adaylarina da esit mesafe oldugunu sözlerine ekledi.

Galatasaray Baskani Mustafa Cengiz, GS TV’de gündem özel programinda basin mensuplarindan gelen sorulari yanitladi. Seçim ortaminin sertlestigini belirten Cengiz, "Bu ortamdan mutlu degilim, rahatsiz oldum. Galatasaray’a zarar verdigini gördüm. Galatasaray his takimi. Diger rakibe çatarak bir yere gelebilir miyiz? Bence gelemeyecegiz. Stratejilerini benim üzerime kurmuslar. Erkenden ilan ettim. Inanmadilar, beklediler son güne kadar. Devamli bana çattilar. Bunu anlamadim. Galatasaray etigi ne, bana anlatin bileyim. Bu hos mu? Adaylar niçin aday oluyor Galatasaray’a hizmet için oluyor. Galatasaray baskanligina aday oluyorlar. Benim bunlar saygisizlik etme hakkim yok. Senin benim baskanim oldugunda ben onu desteklemek durumundayim. ‘Ben 3.5 senedir bu zihniyetle çalisiyorum’ demeyeceksiniz. Hangi zihniyet?. Sen bu zihniyete karsi ne mücadele veriyorsun. Avrupa’da basarili olamadik, elestir" diye konustu.



"YAPAMAYACAGINIZ VAATLERI VERMEYIN"

Seçilecek baskana en önemli uyarisinin ne olacaginin sorulmasi üzerine Baskan Cengiz, "Mülkiyeli bir abim lafi aklima geldi. ’Ülkede bazi kesimler adami Yezid diye öldürürler, sehit diye gömerler’ dedi.

Çok büyük bir laf. Buna hazirlansinlar. Siz istediginiz kadar vaat eden. Yapamayacaginiz vaatleri vermeyin. Vaatlerin maliyeti sifirdir. Biri 300 milyon Dolar diyor, biri hemen 1 milyar diyor. Bu müthis bir sey. Bize güvenmiyorsaniz, bize vermeyin. Niye bize simdi veriyorsun. Sen bana vermiyorsun. Bizim her seyimiz meydanda. Hatta fazla seffafiz. SPK bizi uyariyor. Adam aliyor futbolcu. Ne verdigi, ne sattigi belli. Kesinlikle limit asiyor fakat borçlandirmayi geçiyor, lisans aliyor. Ben biliyorum nasil geçtiginizi. Biz açik ve seffafiz. Bir kurusu bile titizlikle izliyoruz. Tarihin en iyi denetleme kurulu bizde. Bu adamlari denetim yapmadiniz diye ibra etmediler. Çok büyük yara aldi. Bilinçli ibrasizlik verenlere çok üzüldüm. Ibrasizlik lav edildi, iyi ki edildi. Tavsiyem lütfen bizim de henüz yapamadigimiz seyler var. Teknokent’i yapamadik. Kapali spor salonu yapamadik. Adada dün bizim tahliye davasina itirazi ret edildi. Kemerburgaz’i zaten hallettik. Geçen hafta kapiyi kirdilar girdiler. Bana degil, devlete bas kaldiriyor. Valimiz araya girdi. Sakladigimiz hiçbir sey yok. Bizim kesinlikle abdestsiz namazimiz yok. Birbirimizi elestirirken, kirarken lütfen cam kulede oturdugumuzu unutmayalim. Kemerbugaz’da, spor salonunda bir noktaya geldik ama açiklamiyoruz" diye cevap verdi.

"BASKANLIGA ADAY OLMAMAMIN TEK NEDENI SAGLIK"

Baskanlik döneminde birçok üzüldügü olay oldugunu ifade eden Mustafa Cengiz, "Basta kendi yaptiklarim dahil. Avrupa’daki basarisizliklarimiz çok üzdü. Inanilmaz bir gelir elde edecektik. Galatasaray, Türkiye’de degil, bütün dünyada çok büyük bir marka. Zaman yetmedi. Çok olay var. 3 seneye sigdirmak mümkün degil. 3.5 senedir Kemerburgaz ile ugrasiyoruz. Su anda bize mayis sonuna kadar yapilandirma için 170 milyon TL gerekiyor. Hala icra ve hacizleri bitiremedik. Öde öde bitiremedik. Geçmis yönetimleri suçlamiyorum, sürekli ertelemisler. Bana oy atan, beni destekleyenlere tesekkür ederim. Baskanliga aday olmamamin tek nedeni saglik. Buraya gelecek baskanlar masaniz evraktan dolu olacak. Tam zamanli olacaksiniz. Kaç baskan iflas etti biliyor musunuz? Kaç baskan hasta oldu? Özhan abiyi gömdük. Kaçirmayin sonra da kaçti demeyin" açiklamasinda bulundu.

"FALCAO TRANSFERI SIMDI ÖNÜMÜZE GELSE DAHA SIKI PAZARLIK EDERIM"

‘Keske yapsaydim ya da yapmasaydim dediginiz bir transfer oldu mu?’ sorusuna ise Cengiz, "Bizde en tartisilan transfer Falcao. Açik ve net. Falcao olayi, daha F yok, menajerleri sosyal medyada iyi çalisti. Helal olsun. Taraftar etkileniyor. Falcao’yu kim istemez. Degerli bir karakter. Dünyanin kabul ettigi bir yildiz. Falcao’ya kim hayir der. Teknik heyetin sözü o. Emniyet verdigi rakamlar, o gün 70 bin kisi geldigini söylediler. Simdi bu transfer önümüze gelse daha siki pazarlik ederim. Ben haysiyetsiz ve serefsiz demedim. Ben bunu hatirlayin dedim. Ben bunun motive edip, etmedigini bilmiyorum. Hele ki teknik heyetime asla demedim, demem. Futbolculara bozuldum, son maçta. Bazi oyuncularin oyunu, sahaya kendi vermemesi çok agrima gitti. Bunda sizlanacak ne var. Serefsiz demedim. Serefli ve haysiyetli insanlar oldugu için bunu bilin dedim. Tam tersine onlari onore ettim. Yapmayin, benim dedigimi tam okuyun. Burada çok üzülüyorum. Dedigimi çarpitmayin. Etki etti diye yüzlerce kisi aradi. Çocuklar ölümüne oynadilar. Paranin yiktigini para ile tamir edersiniz ama serefiniz, haysiyetiniz yikilirsa tamir edemezsiniz. Galatasaray’i kaos ortamina götürecek bir baskan degilim" dedi.



"BÜTÜN ADAYLARA ESIT MESAFEDEYIM"

Bütün adaylara esit mesafe oldugunu açiklayan Cengiz, "Su an için yok. Herkese esit mesafedeyiz. Cumaya kadar bakalim. Kendisi beni tanimiyor ama en eski tanidigim Yigit Sardan’dir. Simdiden onu destekliyorum dersem, eksi de arti da yazar. Adayi yipratmak tehlikesi de var. Hoca ile hocaya karsi olanlar arasi geçiyor de deniliyor. Bu onun tasarrufu. Ben sahsi tasarrufumu söyledim. Ben de olsam, 20 kisi Mustafa Cengiz’in çalisma arkadasi derim. Yigit bey biraz daha geç oldu. Çünkü benim seçime girip, girmeyecegim belli degildi. Sanirim diyorum artik onu mu bekledi. Biraz geç girdi sanirim. Benim arkadaslarima müracaat gayet dogal. Benim arkadaslarimim beni aradiginda girin, girmeyin demem. Arkadaslarimin orada olmasi tabi ki beni etkiler. Yarismacilar kaosa düsmesin diye çok çalisiyorum. Bu nedenle bekleyecegim, söylemleri bekliyorum. Biz baya isler yaptik. UEFA’yi bir an evvel yapmaniz lazim. Biz 3. yildayiz. Çok ciddi yazilar yazdik. UEFA’dan 31 Haziran’a kadar borçsuzluk kagidi alacagiz. Bunun da parasini hazirliyoruz. Gelecek yönetimi açiga düsürmemek için" seklinde konustu.



"BASKANLIK SÜRECIMI YÖNETIMSEL OLARAK ÇOK BASARILI BULUYORUM"

Baskanlik dönemini degerlendiren Mustafa Cengiz, "Son 10 yildir bütün divanlarda konusurum. Genel kurullarina katilanlar beni çok iyi tanir. GS TV’den özellikle açiklama yapiyorum. Hep çagiriyorlar. Ben bilerek ve bilinçli olarak GS TV’den yapiyorum. Bana izin versinler, biraz daha insanlarin açikça ve mertçe fikirlerini ortaya koymasini bekliyorum. Normal bir adam ve ekiplerinin yapacagi is degil. Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay, 3’müzün akil hastanesine girip, rapor almamiz lazim. Biz kurumsal çalismaya basladik. Baskanlik sürecimi yönetimsel olarak çok basarili buluyorum" diye aktardi.

"TEKNIK DIREKTÖRLÜK KONUSUNU GELECEK YÖNETIME BIRAKTIM"

Florya ile temasinin Abdurrahim Albayrak ile oldugunu belirten Baskan Cengiz, "Bulundugum ortamda, aile ortami dahil belki serzeniste bulunmustum, bu adam oynatilir mi diye? Abdurrahim beyin disina kim ulastiriyor bilmiyorum. Nasil ulastiriyor onu da bilmiyorum. Bizde çalisan kizcagizin, ‘Bak çattik belaya, gelip çocuklari konusuyor’ diye demecini görünce yerimden hopladim. Ben hocama ve teknik heyete, destek ve güç vermek için. ‘Çattik belaya’ demisler. Hoca bana ’Gel yemekteyiz’ dedi.

Bunu da simdi söylüyor, yalan. Galatasaray kültürüne bu yakismaz. Ben bir sey söylemezsem içime atarsam içimde patlar. Hem hoca hakkinda 3 ay sonra göndeririz diyecegim, hem de hoca buyur gel diyecegim. Ben gelecek yönetime biraktim. Ben asla görüsme yapmadim. Ben Fatih Terim varken, ikinci teknik direktörle görüsmedim. Ben yalan söylememem. Okan Buruk ile telefon görüsmesi bile yapmadim. Benim çalisma tarzimda, açik ve net olarak ‘Benim düsmanim’ derse, ben onla çalismam. Aç bana sor. Niye kamuoyuna açikliyorsun sevgili hocam. Yanit vermezsem Galatasaray makami biter. Ayin 1’ine kadar bekledim. Imzalamayacagimi söyledim. Opsiyonu imzalayip bana göndermedi. Bu da haysiyetli bir davranis. Galatasaray baskanlik makamini benim üzerimden yok etmeyin, yipratmayin" seklinde konustu.

Aboubakar ile Billong arasindaki olayi TFF’ye 3-4 sayfa delileriyle birlikte belge gönderdiklerini ifade eden Cengiz, "TFF’den her zaman haber alan bir kardesimiz yayinladi. TFF’ye basvurduk, bu aydinlatilmazsa ilgili uluslararasi makamlara basvuracagiz dedik. Besiktas camiasindan özür dilerim. Hakki ve serefiyle yürüdügünü biliyorum. Bir sey yaptiniz demiyorum. ‘Su kuskularimiz var siz lütfen bunu aklayin’ dedik. Ben yapmadigimdan eminim" dedi.



"BELHANDA’NIN GÖNDERILMESINDEN ASLA PISMAN DEGILIM"

Fasli futbolcu Younes Belhanda’nin gönderilmesinden dolayi pisman olmadigini belirten Baskan Cengiz, “Belhanda’nin o konusmasi çok hazir bir kalipti. Onu da biliyoruz. Belhanda ve Feghouli bizi FIFA’ya verdi. 3 kisi yapilandirma yüzde 15’i kabul etmedi. Elestirdigimiz Falcao da indirim yapti. Muslera ilk yapti. Muslera’nin demeç vermesinden de rahatsiz oldum. Onu dediginde birikmisti, son damlaydi. Taraftar hareket çek, küfür et. Asla pisman degilim, en dogru yaptigim islerden biridir" açiklamasinda bulundu.

"BEN GÜZEL IS YAPANI TAKDIR EDERIM"

Son olarak camiaya, taraftara mesaj veren Mustafa Cengiz, "Kaos yapmayalim. Degerli baskan adaylari hepinizi Galatasaray için elinizi tasin altina koyuyorsunuz. Yarin birçok imzayi atarak aile risklerini de göreceksiniz. Ben güzel is yapani takdir ederim. Kim seçilirse seçilsin. Divan baskanimizdan tutun, en son ilan eden Yigit Sardan’a kadar. Lütfen ona destek olan. Birbiriniz aleyhinde Galatasaray’a zarar verecek söylemlerde bulunmayin. Çok agir bir saldiri olursa düzeltin. Su an dengeli gidiyor. Bana ters gidecek seyler hariç. Bir aday ‘Tesekkür edecek bir sey bulamadim’ diyor. Ben bana ne yazdigini biliyorum. Senin rezil olmani samimi olarak istemem. Kimseye kötü, düsman degilim. Kalbim her zaman Galatasaray ile" diyerek sözlerini tamamladi.

(Oguzhan Ort/IHA)

Kaynak: İHA