Motogp'de Siradaki Durak Almanya

Dünyanin en büyük motor sporlari organizasyonlarindan biri olan MotoGP’de 2021 takviminin sekizinci yarisi Almanya’da kosulacak. Sachsenring’de yapilacak yarista Red Bull sporcularindan Jack Miller yeniden zirveye çikmaya, Marc Marquez de sakatligi sonrasinda ilk zaferine ulasmaya çalisacak. Deniz Öncü ise Barcelona’daki podyumu sonrasinda Almanya’da ilk Moto3 birinciligini arayacak.

Motor sporlarinin en büyük organizasyonlarindan biri olan MotoGP 2021 sezonunda heyecan Almanya’ya tasiniyor. MotoGP takviminin 8. yarisinda pilotlar Sachsenring’de birincilik için yarisacak. 3.7 kilometrelik pistte 30 tur üzerinden gerçeklesecek yarista, bu sezon 2 birincilik elde eden Red Bull sporcusu Jack Miller iki yaris aradan sonra yeniden podyumun en üst basamagina çikmak için mücadele edecek.

Sonuncusu 2019’da olmak üzere 6 kez MotoGP Dünya Sampiyonasi’nda mutlu sona ulasan Marc Marquez, 2020 MotoGP takviminin açilis yarisi olan Ispanya GP’sinde geçirdigi kazadan sonra zirve hasretine Almanya’da son vermeye çalisacak. Sachsenring’de kosulacak heyecan verici mücadele TSI 15.00’te baslayacak.

Deniz Öncü birincilik pesinde

Türkiye’nin yetistirdigi en yetenekli motosiklet sporcularindan biri olan Deniz Öncü, Moto3’teki ilk birinciligine Almanya’da ulasmaya çalisacak. 17 yasindaki sporcu Deniz Öncü, Moto3 takviminin 8. yarisinda Sachsenring’de mücadele edecek. Red Bull KTM Tech3 takimiyla mücadele eden Deniz Öncü’nün yarisi TSI 12.00’de baslayacak.

Kaynak: İHA