Milli Takima Seçilen 12 Yasindaki Güresçi Antalya Dönüsü Mahallesinde Coskuyla Karsilandi

Antalya'da düzenlenen milli takim seçmelerinde birinci olan güresçi çocuk, mahallesine gelisinde davulla karsilandi.

Edirneli Bayram Gümüsdag (12), hafta sonu Antalya'nin Kemer ilçesinde düzenlenen 12-13 Yas Milli Takim Serbest Güres Takim seçmelerinde 62 kilogramda siklette 68 sporcu arasindan birinci oldu.

Gümüsdag, memleketine gelisinde kulüp üyeleri tarafindan terminalde Türk bayraklariyla donatilmis araçlarla karsilandi.

Konvoyla Küçükpazar Mahallesi'ne getirilen basarili güresçi için mahalle sakinleri davul esliginde tezahüratta bulundu. Sporcunun annesi ve yakinlari Bayram Gümüsdag'in boynuna sarilarak agladi.

- "Kirkpinar'a katilacagim"

Gümüsdag, gazetecilere yaptigi açiklamada, basarisindan gurur duydugunu ve karsilama seklinden dolayi da duygulandigini söyledi.

Hedefinin Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nde basari kazanmak oldugunu ifade eden Gümüsdag, hayalinde Kirkpinar baspehlivanligi oldugunu ifade etti.

Salgin sürecinde antrenman yapmanin zor oldugunu ancak buna ragmen kulübü sayesinde hazirlandigini anlatan Gümüsdag, "Sadece yurt içinde degil yurt disinda da ülkemi, vatanimi temsil etmek istiyorum." diye konustu.

Sporcusunu çeyrek altin takarak ödüllendiren Edirne Sahi Spor Kulübü Baskani Samil Dogu Delen de Gümüsdag ile gurur duydugunu belirtti.

Gümüsdag'in milli takima seçilmesinden duydugu mutlulugu ifade eden Delen, "Bu gurur hepimizin, Edirne'nin çocugu bu basariyi kazandi. Sporcumuz transfer degil burada yetisti. Insallah diger kardeslerine de örnek olacak. Edirne'den çok daha iyi sampiyonlar çikaracagimiza inaniyorum. 68 rakibi vardi, rakiplerini eleyerek Türkiye sampiyonu oldu ve milli takima seçildi. Insallah bundan sonra da bayragimizi, ülkemizi temsil edecek. Bu hepimiz için büyük bir gurur." dedi.

Kaynak: AA