Kirsaldan Avrupa Arenasina Uzanan Basari Öyküsü

Istanbul’da 15 ülke ve 350 sporcunun katilimiyla düzenlenen Balkan U20 Sampiyonasi’nda ikincilik elde eden Muslu milli atlet Ibrahim Karateker, Estonya’daki Avrupa U-20 Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Mus’un Konukbekler beldesinde ailesiyle birlikte yasayan milli atlet Ibrahim Karateker, Balkan U20 Sampiyonasi’nda 3 bin metre engelli kosuda ikincilik elde ederek basarilarina bir yenisini daha ekledi. Gümüs madalya kazanarak 10-15 Temmuz’da, Estonya’da Avrupa U20 Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Ibrahim Karateker, uçaktan iner inmez kollari sivadi. Köyünde antrenmanlarini sürdüren Karateker, gözünü dünya sampiyonasina dikti. Bugüne kadar çok sayida yarisa katilarak boy gösteren Karateker, 80 madalya kazanma basarisi gösterdi.

“Uçaktan iner inmez çalismalara basladim”

Uzun mesafe kosu sporuyla ilgilendigini ifade eden Ibrahim Karateker, 2 Haziran’da Bursa’da Türkiye sampiyonasi düzenlendigini ve Avrupa ile dünya barajini geçmek için kostugunu söyledi.



Bursa’da 3 bin metre engellide hem dünya baraji hem de Avrupa barajini geçtigini animsatan Karateker, “Istanbul’da 15 ülkenin katilimiyla U20 Sampiyonasi’nda kostum ve orada da sakatliklarim nedeniyle ikinci sirada yer aldim. Su anda da 15 Temmuz’da Estonya’da, Avrupa sampiyonlugu için Erzurum’a kampa gidecegim ve çalismalarimi orada sürdürecegim. Orada da en iyi sekilde Türk bayragini dalgalandirip en iyi sekilde ülkemi temsil ederek dönerim, öyle ümit ediyorum. Balkan sampiyonasi 3 bin metre engelli kosuda ikinci sirada yer aldim. Yarisa 15 ülkeden 15 sporcu katildi.

O sekilde ikinci sirada yer aldim. Sakatliklarimdan dolayi sampiyonlugu kaçirdim. Hedefim önümüzdeki günlerde Kenya’da düzenlenecek olan dünya sampiyonasinda basari elde etmektir. Türkiye’de düzenlenen yarislarda 40’in üzerinde birinciligim var. Genel olarak da uluslararasi düzeyi de katarsak 80’in üzerinde madalyam bulunmaktadir. Su anda Avrupa sampiyonasina hazirlaniyorum. Uçaktan iner inmez antrenmanlarimi aksatmadan direk çalismalarima devam etmeye basladim” dedi.

Kaynak: İHA