'Kimsenin Adami Degil Sadece Galatasaray'i Kucaklayan Saibesiz Insanlar Olarak Geliyoruz'

Galatasaray Baskan adaylarindan Ibrahim Özdemir, yönetim kurulu listesini tanitti. “Kimsenin adami degil sadece Galatasaray’i kucaklayan saibesiz insanlar olarak geliyoruz” diyen Özdemir, Fatih Terim ile anlasamamalari durumunda Ralf Rangnick, Bruno Lage ve Marcelo Gallardo ile temas kuracaklarini açikladi.

Galatasaray’da, cumartesi günü yapilacak Olagan Seçim Genel Kurulu öncesinde, baskan adaylarindan Ibrahim Özdemir, yönetim kurulu listesini tanitarak, camiaya nasil bir yönetim anlayisi benimseyeceklerini anlatti. Konusmasina kendisini tanitan baskan adayi Özdemir, “1983 yilinda siyasete, parti kurucusu olarak girerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde üç dönem Istanbul milletvekili olarak görev yaptim. Bu süreçte genel baskan yardimcisi, 47. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde devlet bakani, 48. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde ise Ulastirma Bakani olarak görev yaptim. Ayrica Mecliste Komisyon Baskanligi ve Yüksek Planlama Kurulu üyeligi gibi görevlerde bulundum. Evli ve iki çocuk babasiyim. Galatasaray bizim çocukluk askimizdir. 40 yili askin süredir kulüp üyesiyim. 60 küsür yillik da Galatasarayliyim. Ailece Galatasaray’in basarilari için mutlu olur, basarisiz olursa üzülürüz. Ekibimize dahil ettigimiz bütün arkadaslarim tamami egitimli, yetenekli is hayatinda basarili, kulübü ve sorunlari iyi bilen kisilerden seçilmistir. Yani tesadüfen bir araya gelmemistir. Hiçbirinin kisisel bir hesabi yoktur. Galatasaray üzerinden güç ve itibar elde etme planlari da yoktur” dedi.



“BIRLESME ÇAGRILARI ADAYLARDAN DEGIL, ADAYLARA YÖNELIK BELLI ÇEVRELERDEN GELDI

5 adayli seçim hakkinda konusan Özdemir, “Aday çoklugu ve birlesme konusu güncel bir konu. Daha az adayla seçime gidilmesini biz de arzu ederdik ancak Galatasaray ailesi güçlü demokratik gelenekleri olan bir camiadir. Bu bakimdan fazla aday olmasi sasirtici degil. Hatta bu kadar zor kosullar varken kulüp yönetiminde bu kadar talip çikmasi belki de gurur duyulacak bir seydir. Ancak birlesme çagrilari adaylardan degil, belli adaylara yönelik olarak belli çevrelerden geldi! Bizim konumumuz diger adaylardan farkli. Bizim ne geçmisten gelen olumsuz bir bagajimiz ne de gelecege yönelik sahsi bir ajandamiz yok. Biz Galatasaray’i iyi yönetmeye ve camiayi sari-kirmizili arma etrafinda birlestirmeye talibiz. Dolayisiyla bu maksatla bize katilmak isteyen herkesin basimizin üstünde yeri var” diye konustu.



“FATIH HOCA OLMAZSA RALF RANGNICK’I ISTIYORUZ”

Fatih Terim ile devam etmek istedikleri ama aksi yönde olusacak senaryolarda temas halinde olduklari teknik adamlari da açiklayan Özdemir, “Baskan ve yönetim dahil her seyin üstündedir. Galatasaray hepimizden büyüktür. Hocamiz Fatih Terim kulübümüze büyük hizmetler vermis önemli basarilara imza atmis gerçek bir Galatasarayli. Galatasaray’in evladidir. Biz ahde vefa geregi hocanin kulübe katkilarini takdir eden bir yaklasim sergiledik. Seçimi kazanirsak kendi plan ve düsüncelerimizi, hoca ile konusacagimizi da söyledik. Hoca kalmak istemezse Galatasaray’da alternatifin daima var oldugunu ve isim olarak somut planlarimizin varligini da belirttik. Bu olmazsa bizim planlarimiz hazir. Modern futbol oynatan, genç ve dinamik hocadan yanayiz. Su anda aklimizda bir Alman hoca var, ismini de vereyim Ralf Rangnick var. Bir Portekizli Bruno Lage ve Arjantinli Marcelo Gallardo var. Hatta Premier Lig’den teklif alip, bizim seçimin sonuçlarini bizimle temasta kalarak bekleyen hocalar var” seklinde konustu.



“HAKAN ÇALHANOGLU, WILLIAN VE TEIXEIRA ISIMLERI ÜZERINDE DURUYORUZ”

Özdemir, futbolcu transferlerinde de belirledikleri yildiz isimleri açikladi.

Çalhanoglu’nu istediklerini belirten Özdemir, “Futbol takimimizi, teknik heyetin görüsünü alarak birkaç yildiz isimle takviye etmeyi planliyoruz. Isimleri söylemeliyim; dünya çapinda bir on numara. Hep bahsettik Hakan Çalhanoglu ve bunlari hep kendi mali kaynaklarimiz içerisinde ve mümkünse bonservis bedelleri olmadan düsünüyoruz. Willian Borges da Silva, Alex Teixeira isimleri üzerinde duruyoruz. Bunlardan bir kismi bizim transfer planlamamiza ters, 27 yasindan yukarida diyebilirsiniz bunlari Galatasaray’a monte ederek, maliyeti çok düsük olmak kaydiyla düsünüyoruz. Gedson Fernandes, Mustafa Muhammet ve Henry Onyekuru’nun da kalmasindan yanayiz ve onlarin yeniden Galatasaray’la mukavele imzalamasi konusunda elimizden geleni ardimiza koymadan yapmaya çalisacagiz. Bunun disinda birkaç tane para kazanma imkanimizin oldugunu düsündügümüz Feghouli ve Diagne gibi futbolcularimiz da var. Üzerlerinde durulursa hem faydali olacak hem de gelecekte Galatasaray’a önemli parasal katkilar, mali katkilar saglayacak futbolcular oldugu da ortada. Sol bekte Fode Ballo-Toure, (Monaco’da oynuyor) ön liberoda Suat Serdar gibi isimlerle ilgileniyoruz. Suat Serdar, Türk asilli Almanya’da Schalke’de oynayan çok kiymetli bir futbolcumuz. Schalke küme düstügü için bunun Galatasaray’a kazandirilmasi konusunda yogun çaba harcayacagiz. Lucas Torreira ve Tim Akinola listemizde bulunuyor” ifadelerini kullandi.

“KIMSENIN ADAMI DEGIL, SADECE GALATASARAY’I KUCAKLAYAN INSANLAR OLARAK GELIYORUZ”

Son olarak saltanat kurmak için degil, kulübü eski yapisina kavusturmak için yönetime talip olduklarini aktaran Özdemir, sunlari söyledi:

Biz Galatasaray’i ve onun degerlerini her seyin üstünde tutan bir ekibiz. Yeni bir ekibiz, farkliligimiz yeni olmamizdan ve ehliyetli olmamizdan, liyakatli olmamizdan, tecrübeli, bilgili, birikimli bir ekip olmamizdan kaynaklaniyor. Kimsenin adami degil sadece Galatasaray’i kucaklayan saibesiz insanlar olarak geliyoruz. Liyakatli, ehliyetli, art niyeti asla olmayan bagimsiz irade sahibi ve çözüm odakli bir yönetimle geliyoruz. Kulübü fabrika ayarlarina döndürmeyi, kendi kaynaklariyla ayakta kalabilecek yapiyi kavusturmak üzere geliyoruz. Bir dönem için yetki istiyoruz. Göreceksiniz ki bu bir dönemlik yetki süresi içerisinde Galatasaray nasil hizla dönüsecek ve düzlüge çikacaktir. Saltanat kurma gibi bir düsüncemiz asla yoktur, olmayacaktir. Saltanat kurmak isteyenlere de bunu bir kere daha huzurlarinizda ifade etmek istiyorum.”

(Güven Mert Ercan/IHA)

Kaynak: İHA