Kansere Yakalanan Genç Antrenör Futbolla Hayata Tutundu

Kocaeli'de, hali saha maçinda yasadigi sakatlik sonrasi gittigi hastanede lenf kanseri oldugunu ögrenen 34 yasindaki Faruk Demir, gördügü tedavinin yani sira sahalardan uzaklasmayarak hastaligi yendi Faruk Demir: 'Hastaligim süresince sporla çok büyük moral ve motivasyon kazandim. Fiziki olarak hep iyiydim. Sporla kalarak, hareket ederek hem zihinsel hem de bedensel çok diri kaldim'

IBRAHIM AKTAS - Kocaeli'de futbol antrenörlügü yapan ve hali saha maçinda yasadigi sakatlik sonrasi gittigi hastanede lenf kanseri olugunu ögrenen Faruk Demir, tedavinin yaninda gönül verdigi futboldan kopmayarak hastaligi yenmenin mutlulugunu yasiyor.

Körfez ilçesinde çocukluk yillarinda basladigi futbol hayatinda 14 yil boyunca birçok amatör kulüpte mücadele eden 34 yasindaki Faruk Demir, 2018 yilinda antrenörlüge basladi.

Körfez Vefa Spor Kulübünde 1,5 yildir antrenörlük yapan Demir, bir hali saha maçinda kaburgasina aldigi darbe sonrasinda hastaneye gitti.

Tetkikler sonucu dördüncü evre lenf kanseri oldugunu ögrenen Demir, tedavi görmeye basladi.

Demir, 5 aylik tedavi sürecinde sahalardan uzaklasmayarak, hayatinin bir parçasi olan futbolun da katkisiyla kanseri yenmeyi basardi.

- "Spora devam etmem gerektigi kanisina vardim"

Faruk Demir, AA muhabirine, mahallesindeki futbol kulübünde 9 yasinda futbol oynamaya basladigini, futbolculuk hayatinin 14 yil devam ettigini söyledi.

Çesitli kulüplerde futbol oynadigini belirten Demir, 3 yildir da antrenörlük yaptigini kaydetti.

Demir, bir hali saha futbol maçinda kaburgasina aldigi darbe sonrasinda gittigi hastanede lenf kanseri oldugunu ögrendigini anlatti.

Böyle bir durumla karsilasmayi beklemedigini dile getiren Demir, "Tabii ki olumsuz yansimalari oldu bizde. Birkaç gün insan zor anlar yasayabiliyor, zor hastalik ve son evre. Bu da daha olumsuz bir sey ama bununla yasamayi ögrenmem gerektigini düsündüm ve spora devam etmem gerektigi kanisina vardim." diye konustu.

Demir, hastalik sürecinde spordan kopmadigini aktararak, "Hastaligim süresince sporla çok büyük moral ve motivasyon kazandim. Fiziki olarak hep iyiydim. Sporla kalarak, hareket ederek hem zihinsel hem de bedensel çok diri kaldim." ifadelerini kullandi.

- "Spor çok önemli bir çati"

Sporun yaninda arkadaslariyla hem yasadiklari ilçede hem de yurt disinda yaptiklari insani yardimlarin da hastaligi yenmesinde katkisi olduguna dikkati çekerek, söyle devam etti:

"Bana, 'Sen yardima muhtaçken insanlara yardim ediyorsun.' dediler. Halbuki bunlar insana manevi anlamda çok sey katiyor. Hastalik döneminde de Suriye'ye gittik ve burada birtakim yardim faaliyetlerinde bulunduk, hatta devam ediyor. Çevremdeki insanlar dualariyla destekleriyle hep yanimizda oldu."

Futbola gönül verdigini ve bu yönde çalismalarini sürdürdügünü anlatan Demir, sporcu çocuklara profesyonel egitim vermek için her türlü arastirmayi yaptiklarini kaydetti.

Demir, çocuklardaki gelisimi, degisimi gördükçe keyif aldiklarini dile getirerek, "Bizi ayakta tutan seylerden biri de bu. Spor çok önemli bir çati. Herkesi bir araya getirebilecek sicak bir yüzü var." dedi.

Kaynak: AA