Italya-Isviçre Maçina Dogru

Italya Milli Takim Teknik Direktörü Roberto Mancini: 'Isviçre’ye karsi kazanmak istiyoruz bununla beraber zor bir maç olacagini ve kazanmanin bizim elimizde oldugunu biliyoruz' Isviçre Teknik Direktörü Vladamir Petkovic: 'Italya sadece bizim grubun ya da yarinin degil genel olarak bu turnuvanin favorisi'.

Italya Milli Takim Teknik Direktörü Roberto Mancini, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda (EURO 2020) Isviçre ile yapacaklari maçi kazanmak istediklerini ancak zor bir maçin kendilerini bekledigini söyledi.

EURO 2020’de A Grubu ikinci haftasinda oynanacak olan Italya-Isviçre maçi öncesi, her iki takimin teknik direktörü ve oyunculari ayri ayri çevrim içi basin toplantisi düzenledi.

Italya'nin deneyimli çalistiricisi Mancini, "Çok önemli ve zor bir maç olmasini bekliyoruz. Ilki gibi zor olacak. Rakibimize saygi duyuyoruz. Isviçre’ye karsi kazanmak istiyoruz bununla beraber zor bir maç olacagini ve kazanmanin bizim elimizde oldugunu biliyoruz." dedi.

Isviçre'yi Dünya Kupasi elemelerinden de yakindan tanidiklarini ifade eden Mancini, Isviçre’nin fizik açisindan güçlü ve teknik oyunculardan kurulu zor bir rakip oldugunu ifade etti.

Mancini, Isviçre Teknik Direktörü Vladimir Petkovic'in Italya'da çalistigina dikkati çekerken, Xherdan Shaqiri'nin de Avrupa'nin güçlü hücumcularindan biri oldugunu kaydetti.

Italya Milli Takim Teknik Direktörü, Türkiye maçina göre kadroda degisiklik yapip yapmayacagi sorusuna ise "Kadroda öncekine göre degisiklik olabilir ama büyük fark olmayacak. Oyuncular ne yapmasi gerektigini biliyor." yanitini verdi.

Türkiye maçinin kendileri için kolay olmadigina dikkati çeken Mancini, "Türkiye maçi zordu özellikle ilk yari gol bulamadik. Ikinci yarida biraz açilinca onlar, golü bulabildik. Galibiyetle basladigimiz için mutluyuz ama bu yeterli degil, siradaki maçimizi da kazanmaliyiz." ifadelerini kullandi.

Italya'nin tecrübeli stoperi Leonardo Bonucci de Türkiye karsisindaki ilk maçta oldugu gibi bu maç için de istek ve heyecanlarinin yüksek oldugunu belirtti.

Bonucci, "Isviçre saygiyi hak ediyor. Önemli oyunculari var. Saygi duyuyoruz. Saygi göstermek lazim." dedi.

- Isviçre cephesi

Isviçre Teknik Direktörü Vladimir Petkovic ise basin toplantisinda, daha önce Lazio Teknik Direktörü olarak bulundugu Roma'ya 8 yil aradan sonra dönmekten memnun oldugunu belirtti.

Petkovic, yarinki Italya maçi için "Biz her zaman yaptigimizi gibi yine kendi oyunumuzu oynamaya çalisacagiz. Italya'ya saygi duyuyoruz." dedi.

Italya’nin önemli bir rakip oldugunun altini çizen Petkovic, "Italya sadece bizim grubun ya da yarinin degil genel olarak bu turnuvanin favorisi. Biz onlara nasil sürpriz yapabiliriz ona bakacagiz, bunu yapacak kalitemiz var, yapmaliyiz da. Oyunu kendi lehimize çevirmeye çalisacagiz, belki biraz daha hizli oynayarak ve daha iyi hücum ederek ve son vuruslari iyi kullanarak." diye konustu.

Isviçre’nin Fransa, Brezilya gibi büyük takimlara yenilmediginin hatirlatilmasi üzerine Petkovic, diger büyük takimlara yaptiklari gibi kendi oyunlarini ortaya koyarak basarili olmaya çalisacaklarini söyledi.

Petkovic, bir sonraki Türkiye maçinin sorulmasi üzerine adim adim düsündüklerini, önceliklerinin yarinki müsabaka oldugunu belirtti.

Isviçreli milli oyuncu Xherdan Shaqiri de Roberto Mancini'nin iyi bir takim olusturdugunu ifade etti.

Shaqiri, Galler maçina göre yarinki mücadelede bulduklari firsatlari gole çevirmeleri gerektigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Gol atmaya çalisacagiz. 9 maçtir gol yemiyorlar. Bu onlarin gücünü gösteriyor. Biz gol atarak onlara sikinti yaratmanin yoluna bakacagiz. Biz büyük takimlara karsi iyi performans koyduk bugüne kadar. Gelistik, daha da iyi olmaya bakiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya haziriz ve yarin sahaya inmek için sabirsizlaniyoruz."

Kaynak: AA