Iki Kupa Ile Dalaman'a Döndüler

Türkiye Rafting Sampiyonasi’nda U-19 Erkekler kategorisinde Türkiye ikinciligi U-19 Kadinlar kategorisinde ise Türkiye Sampiyonlugu kazanan ve ülkemizi Avrupa Sampiyonasi’nda temsil etme hakki kazanan Dalaman Sarsala Spor Kulübü Dalaman’a döndü.

Türkiye Rafting Federasyonu tarafindan Rize ili, Ardesen ilçesinde düzenlenen 47 takim, 235 sporcunun yaristigi, Türkiye Sampiyonasinda, Dalaman Sarsala Spor Kulübü U19 Kadinlar Türkiye Birincisi, U19 Erkekler Türkiye Ikinciligini kazandi. U19 Kadinlar kategorisinde Türkiye Sampiyonu olan Dalaman Sarsala Spor Kulübü bu sonuçla, Avrupa Sampiyonasi’nda da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandi.

Kafile üyeleri Dalaman Belediyesi önünde Belediye Baskan Yardimcisi Hüseyin Ertugrul, Ak Parti Dalaman Ilçe Baskani Sefik Oguz ve kulüp yöneticileri tarafindan karsilandilar.

Rize’nin Ardesen ilçesinde düzenlenen 2021 yilinin ilk yarisinin sadece Rafting camiasini degil tüm ülkeyi yakindan ilgilendiren bir yaris oldugunun altini çizen Dalaman Sarsala Spor Kulübü Baskani ve Takim Antrenörü Saniye Uyar Kirik, “Bu yarisin bir diger önemli yani ise ülkenin her bölgesinden kulüp ve sporcularin olmasiydi. Sporun kardeslik ve kaynastirici özelliginin en güzel yönlerini hissettigimiz sampiyonaya katilan ve katki saglayan herkese tesekkürlerimi bir borç bilirim. Bizlerde Mugla Dalaman Sarsala Spor kulübü olarak bu seçme yarislarina katildik ve ülkemizi Avrupa’da Ay Yildizli bayrak altinda Milli Sporcu olarak temsil etme basarisi elde ettik. Rize’de ki bu yaris bu denli önem tasiyan bir yaristi. Sporcularimiz U19 Kadinlar Kategorisinde Türkiye Birincisi olarak ülkemizi Avrupa’da gururla ve en iyi sekilde temsil edecekler" dedi.

Kaynak: İHA