GÜNDEM ÖZETI / 15 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev tarafindan resmi törenle karsilanacak. Erdogan ve Aliyev, bas basa görüsmenin ardindan anlasmalarin imza töreni ve ortak basin toplantisina katilacak, sehir turu yapacak.

(Susa)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Cumhurbaskanligi Dolmabahçe Çalisma Ofisinde Marmara Denizi Koruma Eylem Plani Koordinasyon Kurulu üyelerinin katilimiyla düzenlenecek toplantiya katilacak.

(Istanbul/14.00)

2- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grup toplantilari düzenlenecek.

(TBMM/13.30/12.45/10.45)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin Infazi Hakkinda Kanun ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi görüsülecek.

- KIT Komisyonunda, Türkiye Emlak ve Katilim Bankasi A.S. ile Türkiye Ihracat ve Kredi Bankasi A.S'nin hesaplari incelenecek.

(TBMM/15.00/15.30/16.30)

EKONOMI

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliginde basin toplantisi düzenleyecek.

(Brüksel)

2- TÜIK, 2020 yili gelir ve yasam kosullari arastirmasi ile nisan ayi ücretli çalisan istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- AB-ABD Zirvesi'nde ABD Baskani Joe Biden, AB Konseyi Baskani Charles Michel ve AB Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen bir araya gelecek.

(Brüksel)

GÜNCEL

1- TIHEK Baskani Süleyman Arslan, "60 Yas Üstü Yaslilarin Yaslilik Algisi ve Kendi Sorunlarina Bakisi" konulu kamuoyu arastirmasinin sonuçlarini, kurumda düzenlenecek basin toplantisiyla açiklayacak.

(Ankara/10.30)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) gruplarinda ilk maçlar, F Grubu'ndaki Macaristan-Portekiz ve Fransa-Almanya karsilasmalariyla tamamlanacak.

(Budapeste/19.00/Münih/22.00)

2- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi A Grubu'nda 16 Haziran Çarsamba günü Galler ile oynayacaklari maça iliskin Bakü Olimpiyat Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Milliler karsilasma öncesi son antrenmani yapacak.

(Bakü/16.45/17.30)

3- Türkiye Basketbol 1. Ligi'nden ING Basketbol Süper Ligi'ne yükselecek takimin belirlenecegi play-off final serisinin 4'üncü maçinda Semt77 Yalovaspor, Samsunspor'u konuk edecek.

(Yalova/16.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA