Galatasaray Ve Sivasspor'un Avrupa'daki Rakipleri Belli Oluyor

UEFA Sampiyonlar Ligi'ne 2. ön elemeden katilacak Galatasaray, PSV, Celtic veya Sparta Prag'dan biriyle eslesecek Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. ön eleme turunda dahil olacak

Futbolda 2021-2022 sezonunda Türkiye'yi Avrupa kupalarinda temsil edecek takimlardan Galatasaray ve Sivasspor'un ön eleme turlarindaki rakipleri yarin gerçeklestirilecek kura çekimlerinin ardindan belli olacak.

Süper Lig'de geride kalan sezonu averajla ikinci bitiren Galatasaray, UEFA Sampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için mücadele edecek. Ligi 5. sirada tamamlayan ve sampiyon Besiktas'in Ziraat Türkiye Kupasi'ni da kazanmasiyla UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katilma hakki elde eden Sivasspor da organizasyona eleme turlarindan baslayacak.

"Devler Ligi"ne 2. ön eleme turunda dahil olacak sari-kirmizili ekibin rakibi Isviçre'nin Nyon kentinde TSI 13.00'te yapilacak kura çekimiyle belirlenecek. Kura çekimine 26 takim katilacak. Bu ekiplerden 20'si "Sampiyonlar Yolu" kategorisinde, 6'si ise "Lig Yolu" kategorisinde yer alacak.

"Lig Yolu" kategorisinden kura çekimine girecek Galatasaray, yalnizca Iskoçya'dan Celtic, Hollanda'dan PSV ya da Çekya'dan Sparta Prag üçlüsünden biriyle eslesebilecek. Bu turda ilk maçlar 20-21 Temmuz, ikinci karsilasmalar 27-28 Temmuz'da oynanacak.

Sari-kirmizili takim, bu turu geçmesi halinde 19 Temmuz'da kuralari çekilecek 3. ön eleme turuna çikacak ve Avrupa arenasindaki turnuvalardan birine bu sezon grup asamasindan katilmayi garantileyecek.

Galatasaray'in Sampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmesi için 2. ve 3. ön elemenin yani sira play-off turunu geçmesi gerekecek. Sari-kirmizililar, muhtemel rakibi karsisinda ikinci eleme turunu geçememesi halinde bu kez Avrupa Ligi 3. ön eleme turundan yoluna devam edecek.

Sivasspor'un 2. ön eleme turundaki rakibi ise TSI 14.30'da yapilacak kura çekimiyle belli olacak. Kirmizi-beyazli ekip, ilk maçina 22, ikinci müsabakasina ise 29 Temmuz'da çikacak.

Kaynak: AA