Galatasaray Kulübü Baskani Mustafa Cengiz, Basin Mensuplarinin Sorularini Yanitladi Açiklamasi

'Sessiz çogunlugu biliyorum. Bana oy atan, hala aday olmami isteyen, benimle görüsen ve beni destekleyen insanlardan bin kere özür diliyorum. Yeniden baskan adayi olmamamin tek nedeni saglik' 'Hangisi kazanirsa o benim baskanim. Su an için herkese esit mesafedeyim ama cumartesi gününe kadar bakacagiz' 'Bizde en tartisilan transfer Falcao. Daha F harfi ortada yokken menajerleri sosyal medyada iyi çalisti' 'Belhanda'yi gönderdigim için asla pisman degilim. Taraftara hareket çekti, küfretti. Onu aslinda bana ve yönetime yapti. Asla pisman degilim. Hatta yaptigim en dogru islerden biriydi'

Galatasaray Kulübü Baskani Mustafa Cengiz, yapilacak seçimde baskan adayi olmamasinin tek nedeninin saglik sorunlari oldugunu söyledi.

Sari-kirmizili kulüpte 19 Haziran'da yapilacak seçimli genel kurulun ardindan baskanlik görevini devredecek Cengiz, GSTV'de yayimlanan "Gündem Özel" programinda basin mensuplarindan gelen sorulari yanitladi.

Cengiz, Galatasaray Adasi ile ilgili kazandiklari davaya yapilan itirazin reddedildigini ve bu konuda sari-kirmizili camiaya müjde vermek istedigini belirtti. Sari-kirmizili kulübün baskani, görev süresinde en üzüldügü seyin Avrupa'da basari elde edememek oldugunu, basari alamadiklari için büyük bir gelirden mahrum kaldiklarini kaydetti.

Mustafa Cengiz, yeniden baskanliga aday olmamasiyla ilgili, "Sessiz çogunlugu biliyorum. Bana oy atan, hala aday olmami isteyen, benimle görüsen ve beni destekleyen insanlardan bin kere özür diliyorum. Yeniden baskan adayi olmamamin tek nedeni saglik. Ben rahatsizim. Buradan gittikten sonra dinlenecegim ve sonraki 3-5 gün kipirdayamayacagim. Arkadaslarim da gecesini gündüzüne katiyor. Her gün buraya memur gibi geliyordum. Seçilecek baskan ve yöneticilerin de tüm zamanini Galatasaray'a vermesi gerekiyor." diye konustu.

- "Hangisi kazanirsa o benim baskanim"

Mustafa Cengiz, 19 Haziran'da yapilacak baskanlik seçiminde yarisacak Metin Öztürk, Esref Hamamcioglu, Burak Elmas, Yigit Sardan ve Ibrahim Özdemir'e esit mesafede oldugunu söyledi.

Galatasaray'i bir çatisma, kaos ortamina götürecek bir baskan olmadigini dile getiren Cengiz, sözlerini söyle sürdürdü:

"Herkese saygi duyuyorum. Hangisi kazanirsa o benim baskanim. Su an için herkese esit mesafedeyim ama cumartesi gününe kadar bakacagiz. Kendisi beni hatirlamiyor ama en eski tanidigim 30 senedir Yigit Sardan'dir. Kendisi benim tribün arkadasimdir. Simdiden destekledigim adayi söylersem o adaya arti da yazabilir eksi de yazabilir. Bizi sevmeyen de çok. Ben destekledigim için adayin yipratilmasi tehlikesi de var. Kimisi de bu seçimin hocayla (Fatih Terim) ona karsi olanlar arasinda geçtigini söylüyor. Yok öyle bir sey. Gelen kisiler hocayi da getirebilir. Hiçbir sey demem. O kendi tasarrufu. Ben de kendi sahsi tasarrufumu söyledim. Yönetimimi bile katmadim."

Baskan adaylarindan Yigit Sardan'in kendi yönetiminin devami olarak yorumlanmasiyla ilgili Cengiz, "Disaridan biri olsam, 'Yigit beyin listesinde 17 kisi Mustafa Cengiz'in çalisma arkadasi.' derdim. Çok dogru. Yigit bey biraz daha geç aday oldu. Benim seçime girip girmeyecegim belli degildi. Girmeyecegime kanaat getirince adayligini açikladigini saniyorum. Biraz geç girdi ve benim arkadaslarima müracaat etti. Bu da gayet dogal. Beni arayan arkadaslarima girin ya da girmeyin demedim. Diger listelerde de benim yönetimlerimden isimler var. Sanirim Yigit bey de zaman açisindan tam hazirlikli degildi. Arkadaslarimin orada olmasi tabii ki beni etkiler. Kivirmayalim. Yarismacilar kaosa düsmesin, bir foseptik çukuru olmasin diye çok çalisiyorum. Bu nedenle cumaya kadar bekleyecegim." ifadelerini kullandi.

- "Futbolculara 'haysiyetsiz ve serefsiz' dedigimi söylediler. Ben öyle bir sey demedim"

Sari-kirmizili kulübün baskani, Türk Telekom Stadi'nda 4-3 kaybettikleri Çaykur Rizespor maçindaki takimin görüntüsünün kendisini üzdügünü söyledi.

Düzenledigi basin toplantisinda ve özel görüsmelerde futbolcularina hakaret ettiginin iddia edildigini dile getiren Cengiz, "Futbolculara 'haysiyetsiz ve serefsiz' dedigimi söylediler. Ben öyle bir sey demedim. Çok sakatlanan, sahada verim alamadigimiz yabanci futbolculara 'Yildizliginiz ve karakterinizi hatirlayin.' dedim. Var ki hatirlayacaksin. Hele ki teknik heyetime asla bir sey demem, demedim. Su anda da demiyorum. Futbolculara bozuldum. Rizespor'a yenildik. Yenilgiye bir sey demiyorum ama bazi oyuncularin futbolu, kendisini maça vermemesi çok agrima gitti. Serefli ve haysiyetli insanlar olduklari için hatirlamalarini söyledim. Onlari onore ettim. Bu da 'köfterler' gibi oldu. Buna çok üzülüyorum. Dedigim çarpitildi." seklinde görüs belirtti.

- "UEFA'yi bir an önce halletmemiz lazim"

Baskan Cengiz, UEFA ile imzaladiklari finansal fair-play anlasmasinin 1 yili kaldigini ancak anlasmanin erken bitmesi için basvuruda bulunduklarini söyledi.

Dönemlerinde birçok is yaptiklarini dile getiren Cengiz, "UEFA'yi bir an önce halletmemiz lazim. UEFA ile 4 yillik bir anlasma imzaladik. Bu sürenin bittigi yaziliyor ama öyle bir sey yok. Su anda 3. yilindayiz. Ancak biz UEFA'ya basvurduk, çok ciddi yazilar gönderdik. Aylardir görüsüyoruz. Iyi durumda oldugumuzu ve anlasmadan çikis verilmemiz gerektigini söylüyoruz. Su anda olumlu görüsler var. Eger seçimin bir kaos, birbirimize karsi düsmanliklar, camianin ayrismasina dönmemesi lazim. UEFA bizi izliyor. Bu konusmami da takip ediyorlar. Hiç yabana atmayin. Bizim 31 Haziran'a kadar borçsuzluk kagidi almamiz lazim. Onun parasini hazirliyoruz. Gelecek olan yönetimi açiga düsürmek istemiyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Baskanlik sürecimi basarili buluyorum"

Mustafa Cengiz, Ocak 2018'de baslayan baskanlik dönemini basarili olarak degerlendirdi.

Yaklasik 3,5 yillik görev süresiyle ilgili, "Normal bir adamin ve ekiplerin yapacagi is degil." diyen Cengiz, "Benim, Abdurrahim'in ve Yusuf'un akil hastanesine gitmemiz ve rapor almamiz lazim. Bizden ayrilanlara da saygi duyuyorum. Onlar da hasbelkader bir seyler yapmaya çalistilar. Ancak kalan ve gecesini gündüzüne katan arkadaslar Galatasaray için çalisti. Bunlarin hakkini ödeyemem. Denetleme, sicil gibi kurullar Galatasaray tarihinde yok. Biz kabuk kirdik. Kurumsal çalismaya basladik ve kurumsal zeminin altyapisini yaptik. Baskanlik sürecimi yönetimsel anlamda çok basarili buluyorum." açiklamasinda bulundu.

- Fatih Terim konusu

Baskan adayi olmayacagini açikladigi için seçime kadar futbol takimini teknik direktör Fatih Terim'in çalistirmasini neden saglamadiginin sorulmasi üzerine Cengiz, söyle konustu:

"Benim Florya ile temasim sadece Abdurrahim Albayrak. Bugüne kadar bulundugum ortamda ,aile ortami da dahil, belki 'Bu adam oynatilir mi?' gibi serzeniste bulunmusumdur. Bunlari Abdurrahim beyin disinda buna kim ulastiriyor, nasil ulastiriyor bilmiyorum. Bizde çalisan kizcagizin, 'Bak çattik belaya, gelip çocuklari konusuyor.' diye demecini görünce yemin ederim yerimden hopladim. Böyle bir sey olur mu? Benim ne isim var? Ben, hocama ve teknik heyete güç ve destek vermek için geldim. Ben kapiyi çalmadan ailemin de odasina girmem. Sok yasadim. Hoca bana 'Yemekteyiz, gel.' dedi. Yemek yemistim ama ziyaret ettim. Ben hangi gün yemege, soyunma odasina, uçaga, otobüse gelmisim. Bu ayip degil mi? Asil bu Galatasaray kültürüne yakismaz. Ben bir sey söyleyemezsem ve içime atarsam o içimde patlar. Ben düz bir adamim. Hem hoca hakkinda '3 ay sonra göndeririz.' diyecegim hem de hocaya 'Buyur gel.' diyecegim. Ben böyle bir sey yapmam."

Takimin sezonu teknik direktörsüz açmasini iyi degerlendirmedigini anlatan Mustafa Cengiz, sunlari kaydetti:

"Gelecek yönetime biraktim. Benim görüsmeler yaptigimi söylüyorlar. Fatih Terim varken asla ikinci bir teknik direktör ile görüsmedim. Yalan haberlere inanmayin. Ben yalan söylemem. Okan Buruk ile telefon görüsmesi bile yapmadim. Kendimden utanirim. Hocaya ayip olur. Takimin basinda hoca var. Mustafa Denizli benim 30 yillik çok yakin arkadasim. Fenerbahçe'ye gidince bozuldum ama degerli bir antrenör ve insandir. Benim tarzimda bana 'düsmanimsiniz.' diyenle çalismam. Ben ailemin, oglumun yaninda bile aleyhine konusmadigimi söyledim. Bir taraftardan daha az elestirmisimdir. Kendisinin açip bana deyip demedigimi sormasi lazimdi. Dediysem derim. Neden kamuoyuna açikliyorsun sevgili hocam. Bu artik aleni oldu. Buna yanit vermezsem Galatasaray baskanlik makami biter. Fatih hocaya da zarar verir. Ben bugün varim yarin yokum. Galatasaray baskanlik makamini benim üzerimden yipratmayin."

- Aboubakar-Billong iddialari

Galatasaray Kulübü Baskani Mustafa Cengiz, Kamerunlu futbolculardan Besiktasli Vincent Aboubakar ile Hataysporlu Jean-Claude Billong arasinda geçtigi iddia edilen yazismalarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) basvurduklarini söyledi.

TFF'ye bazi deliller sunduklarini dile getiren Cengiz, "Ayni gün delilleriyle birlikte TFF'ye basvurduk. Kendilerine açikça, bu aydinlatilamazsa uluslararasi mahkemelere basvuracagimizi söyledik. Burada Besiktas camiasina bir sey söylemem. Onlarin hakkiyla, serefiyle yürüdügünü biliyorum. Ama yönetimleri onlarin adina bir hata yaptiysa açiga çiksin. Tertemiz olsun. 'Ben hakkiyla ve serefiyle yapiyorum.' demek, 'Öbürleri haksiz ve serefsiz yapiyor.' anlamina gelir. Diger tüm takimlara hakarettir. Besiktas veya Fenerbahçe bir yanlis yapsa üzülürüm. Ben yapmadigimdan eminim. Adnan Polat döneminde bir sey yapilsaydi biz adami 7 kat yerin dibine gömerdik. Ihraç ederdik. Sike için belgeye gerek yok, kanaat yeterli. 70 bin sayfa tape var. Ben 'yaptin' demiyorum ama öyle görünüyor. O zaman çik kendini Ganj Nehri'nde yika. 'Yaptim, yapilmis, hata oldu' de ve kendini temizle ki Türk futbolu temizlensin." seklinde görüs belirtti.

- Falcao ve Belhanda açiklamasi

"Pismanlik duydugunuz bir transfer var mi?" seklindeki soru üzerine, döneminde aklinda soru isareti birakan transferin Kolombiyali Radamel Falcao oldugunu aktaran Cengiz, "Bizde en tartisilan transfer Falcao. Daha F harfi ortada yokken menajerleri sosyal medyada iyi çalisti. Helal olsun. Taraftar etkilendi. Falcao'yu kim istemez? Degerli bir karakter ve dünyanin kabul ettigi bir yildiz. Falcao geldiginde 70 bin kisi toplandi. Simdi bu transfer önüme gelse biraz daha siki pazarlik ederdim. Ancak Falcao yine de degerli." ifadelerini kullandi.

Mustafa Cengiz, sezonun ikinci yarisinda sözlesmesini feshettikleri Fasli orta saha oyuncusu Younes Belhanda ile ilgili, "Belhanda'yi gönderdigim için asla pisman degilim. Belhanda ve Feghouli bizi FIFA'ya verdi. Üç kisi yapilandirmadaki yüzde 15'i kabul etmedi. Bizi tehdit etti. Bu bizi üzüyor. Elestirdigimiz Falcao bile indirim yapti, en basta Muslera yapti. Belhanda'nin son açiklamasi bardagi tasiran son damla oldu. Taraftara hareket çekti, küfretti. Onu aslinda bana ve yönetime yapti. Asla pisman degilim. Hatta yaptigim en dogru islerden biriydi." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA