Galatasaray Kulübü Baskan Adayi Burak Elmas, 1905 AGS'ye Konuk Oldu Açiklamasi

'Finansal durumumuzu bu hale getiren yanlis davranislari, kisisel hatalari ortadan kaldirmamiz gerekiyor. Bunun için kurumsallasmaya, seffafliga, hesap verilebilir olmaya çok önem veriyoruz'

Galatasaray Kulübü baskan adaylarindan Burak Elmas, Ankara Galatasarayli Yönetici ve Isadamlari Dernegi (1905 AGS) üyeleriyle bir araya geldi.

Ankara Sanayi Odasi Meclis Salonu'ndaki etkinlikte projelerini anlatan Burak Elmas, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, "Biz çok uzun dönem önce çok ciddi bir çalisma baslattik. Bugün bütün çalismalarimiz ve projelerimizle, yetkinlik sahibi bir ekiple göreve haziriz." dedi.

Sportif ve finansal açidan öncelikleri sorulan Elmas, "Finansal durum bir sonuç, sebep degil. Finansal durumumuzu bu hale getiren yanlis davranislari, kisisel hatalari ortadan kaldirmamiz gerekiyor. Bunun için kurumsallasmaya, seffafliga, hesap verilebilir olmaya çok önem veriyoruz. Sportif ve kurumsal tarafta Galatasaray gibi büyük bir kurum stratejisiz yönetilemez. Galatasaray bugüne kadar maalesef stratejiden yoksun yönetildi. Bizler kulübün stratejileri dogrultusunda ve sürekli kisilerin degistiremedigi uygulamalarla yani kulübün kurumsal uygulamalariyla Galatasaray'i aydinlik bir gelecege tasimak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Elmas, spor subelerinde uzun vadeli sportif hedefler ve stratejiler belirlediklerini dile getirerek, söyle devam etti:

"Galatasaray'in sportif olarak her mücadele ettigi dalda en üst seviyede olmasi lazim. Galatasaray'in yarismaci bir takim kurmamasi konusu dahi konusulamaz. Galatasaray her mücadele ettigi alanda en üst seviyeyi hedefler. Sadece bununla yetinmez, Avrupa'nin üst seviyelerini hedefler. Biz bu dönemi ileride Avrupa basarisiyla taçlanacak, aynen 1996-2000 dönemindeki yapilanma gibi bir dönemin baslangici olarak görüyoruz. Onun için çok kiymetli genç oyuncularla tecrübeli oyuncularin birlestigi, ayni sistemde uzun süre mücadele eden ve disiplinli çalisan bir takim kurmayi arzu ediyoruz. Burada ekibimizin yapmis oldugu çalismalar var. Göreve geldigimiz takdirde teknik heyetimizin de görüslerini alarak en dogru Galatasaray'in kararlarini verecegiz."

Teknik direktör Fatih Terim ile seçimden önce görüsmeyeceklerini söyleyen Elmas, "Çünkü etik olarak su an bir seçim dönemindeyiz, uygun olmaz. Ama seçimden sonra göreve geldigimiz takdirde ilk isimiz birlikte bir araya gelmek olacak." diye konustu.

Amatör subeler için de stratejiler belirlediklerine deginen Elmas, hepsini hak ettigi sekilde yöneterek, birçok dalda yeni sporculari ülkeye kazandirmayi, olimpiyatlarda da Türkiye'yi temsil eden birçok sporcuyu bünyelerinde bulundurmayi amaçladiklarini kaydetti.

1905 AGS Baskani Özgür Bayraktar ise "Dernek olarak hür irademiz dogrultusunda seçimde oylarimizi kullanacagiz. Bu dogrultuda da dernek olarak bütün adaylarimizi Ankara'da misafir ederek projelerini, fikirlerini istisare ediyoruz. Bu dogrultuda bütün üye arkadaslarimizin kafalari berrak bir sekilde diledikleri adaylara oy kullanmalarini saglamaya çalisiyoruz." seklinde konustu.

Kaynak: AA