Galatasaray'da Olagan Seçimli Genel Kurula Dogru

Baskan adaylarindan Esref Hamamcioglu'nun ekibinde yer alan Cemal Özgörkey: 'Columbus Projesi ile 2024 yilinda 2 milyar 500 milyon lira gibi bir deger yaratma hedefiyle yola çiktik'.

Galatasaray Kulübünde 19 Haziran'da yapilacak olagan seçimli genel kurulda baskanliga aday olan Esref Hamamcioglu'nun ekibinde yer alan Cemal Özgörkey, hazirladiklari Columbus Projesi ile 2024 yilina kadar 2 milyar 500 milyon liralik bir deger olusturmayi hedeflediklerini söyledi.

Cemal Özgörkey, Maslak Atli Spor Kulübü Galatasaray Binicilik Tesisleri'nde düzenlenen ve Esref Hamamcioglu'nun da yer aldigi toplantida, kulübü içinde bulundugu mali krizden çikarmak amaciyla hazirladiklari Columbus Projesi hakkinda bilgi verdi.

Galatasaray Kulübü bünyesinde bulunan Dijital AS, Pazarlama AS ile Gayrimenkul Yatirim ve Gelistirme AS'yi tek bir çati altinda birlestireceklerini dile getiren Özgörkey, "Biz Galatasaray'imizin içinde uyuyan degerlerimizin yillardir farkindayiz. Bu degerlerimizi topragin altindan çikartip, önümüzdeki 3 yil içerisinde hak ettikleri yere getirmek için bu projeyi olusturduk. Bu projeyle 2024 yilinda 2 milyar 500 milyon lira gibi bir deger yaratma hedefiyle yola çiktik. Son derece konservatif, ayaga yere basan bin proje. Bunlar çünkü Galatasaray'in içinde var olan degerlerimiz. Degisik, mesakkatli bir yoldan sonra insallah bunlari su üstüne çikaracagiz."

Esref Hamamcioglu'nun seçilmesi durumunda yönetimde ikinci baskan olarak görev alacak Cemal Özgörkey, bir yil içinde projelerinin neticelerini almaya baslayacaklarini da ifade etti.

- Esref Hamamcioglu: "Devrim niteliginde bir proje olacak"

Esref Hamamcioglu da projenin ortak bir çalismanin ürünü oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Burada kolektif akli, önce kendi içimizde degerlendirdik. Bu, Galatasaray'da sistematik yaklasimin, kararliligin simgesi bir projedir. Uygulanabilir bir proje. Daha önce kendi is hayatlarimizda benzeri projeleri gerçeklestirdik. Burada ekip çalismasi, sinerji yaratma ve kararlilik önemli. Bizim de yola çikis seklimiz budur. Galatasaray'in mali sorularini gündelik tedbirlerle çözemeyecegimizi basindan beri söylüyoruz. Bu ne kasa ne de finansman kolayliklariyla olabilir. Bu sadece bir sistem degisikligiyle olabilir. Bunun için de bizim gibi ciddi, dirayetli bir yönetim kurulunun olmasi lazim. Ben ve bütün ekip arkadaslarim Galatasaray'a vakit ayirmak için yola çiktik. Gerçekten devrim niteliginde bir proje olacak."

Kaynak: AA