Esref Hamamcioglu Ve Cemal Özgörkey, Columbus Projesi'ni Tanitti

Galatasaray Baskan Adayi Esref Hamamcioglu ile listesinde yer alan Cemal Özgörkey, sari-kirmizililarin mali sorunlarinin çözümü için Columbus Projesi’ni tanitti. Hamamcioglu, devrim niteliginde bir proje oldugunu belirtirken, Özgörkey ise 2024 yilinda 2 milyar 500 milyon TL gibi bir deger hedeflediklerini söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü’nde 19 Haziran’da yapilacak baskanlik seçimlerindeki adaylardan Esref Hamamcioglu ve Hamamcioglu’nun seçilmesi durumunda ikinci baskanlik görevini yürütecek olan Cemal Özgörkey, sari-kirmizililarin mevcut mali yapisina dair hazirladiklari Columbus Projesi’nin basin lansmanini Maslak Atli Spor Kulübü Galatasaray Binicilik Tesisleri’nde gerçeklestirdi.

Cemal Özgörkey, Galatasaray’i içinde bulundugu mali krizden çikarmak amaciyla yaptiklari proje ile ilgili detayli bilgiler sundu. Projenin Columbo’nun yumurtasi ile yola çikmis bir proje oldugunu söyleyen Özgörkey, "Biz Galatasarayimizin içindeki uyuyan degerlerimizin yillardir farkindayiz. Bu degerlerimizi topragin altindan çikartip, uyandirip önümüzdeki 3 yil içerisinde hak ettikleri degere getirmek için bu projeyi olusturduk. 2024 yilinda 2 milyar 500 milyon TL bir deger olusturma hedefiyle yola çiktik. Son derece konservatif, ayaga yere basan. Bunlar çünkü Galatasaray’in içinde var olan degerlerimiz. Degisik, mesakkatli bir yoldan sonra insallah bunlari su üstüne çikaracagiz" diye konustu.



Esref Hamamcioglu: "Devrim niteliginde bir proje olacak"

Columbus Projesi’nin ortak bir çalismanin ürünü oldugunu vurgulayan Esref Hamamcioglu, "Burada kolektif akli, önce kendi içimizde degerlendirdik. Basit, kararli zaten mevcut olan degerlerimizi nasil gelire çeviririzin bir hirsi ve hedefiydi bu. Bu Galatasaray’da sistematik yaklasimin, kararliligin simgesi bir projedir. Uygulanabilir bir proje. Daha önce biz bunu kendi özel is hayatlarimizda benzeri projeleri gerçeklestirdik. Burada ekip çalismasi önemli, sinerji olusturmak önemli, kararlilik önemli. Bizim de yola çikis seklimiz budur. Bugün Galatasaray’in mali sorularini gündelik tedbirlerle çözemeyecegimizi basindan beri söylüyoruz. Bu ne kasa kolayligi olabilir veyahut sirket yönetim kurularina atamis oldugu kisilerin vermeyi vaat ettikleri finansman kolayliklari olur. Bu sadece bir sistem degisikligi olabilir. Bunun için de bizim gibi ciddi, dirayetli bir yönetim kurulu olmasi lazim. Bizim en büyük özelligimiz ve degerli paydaslarimizla paylasmak istedigimiz de bu. Ben ve bütün ekip arkadaslarim Galatasaray’a vakit ayirmak için yola çiktik. Bu vakide de is tecrübemiz, ekip arkadaslarimizdan aldigimiz enerjiyi masanin üstüne koyduk. Gerçekten devrim niteliginde bir proje olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA