Belhanda, Avukati Araciligiyla Galatasaray Baskani Cengiz'e Yanit Verdi

Avukat Normand: 'Müvekkilim, kulübün mali açidan zorlandigi pandemi döneminde maaslarinin ödenmesi için FIFA'ya herhangi bir basvuruda bulunmadiginin bilinmesini istiyor'.

Galatasaray'in Süper Lig 2020-21 sezonunun ikinci yarisinda sözlesmesini feshettigi Fasli futbolcu Younes Belhanda'nin avukati Thomas Normand, müvekkilinin, maaslarinin ödenmesi için pandemi döneminde FIFA'ya basvurmadigini, sözlesmenin tek tarafli feshi sonrasi dava açtiklarini belirtti.

Normand, Galatasaray Kulübü Baskani Mustafa Cengiz'in Belhanda hakkindaki sözlerinin ardindan yaptigi yazili açiklamada, "Müvekkilim, kulübün mali açidan zorlandigi pandemi döneminde maaslarinin ödenmesi için FIFA'ya herhangi bir basvuruda bulunmadiginin bilinmesini istiyor." ifadesini kullandi.

Açiklamada, "Bu süreçte maas ödemelerinde yasanan gecikmelere ragmen oyuncu, eski kulübüyle her zaman dostane bir çözüm yolu aramistir. Maasinda indirime gidilmistir. Fakat Galatasaray'in sözlesmeyi tek tarafli feshetmesi sonrasi oyuncu, sözlesmenin ihlal sebebine itiraz etmek ve alacaklarinin ödenmesi için FIFA'da dava açmaya karar vermistir." denildi.

GSTV'de yayimlanan "Gündem Özel" programinda basin mensuplarindan gelen sorulari yanitlayan Mustafa Cengiz, "Belhanda'yi gönderdigim için asla pisman degilim. Belhanda ve Feghouli bizi FIFA'ya verdi. Üç kisi yapilandirmadaki yüzde 15'i kabul etmedi. Bizi tehdit etti. Bu bizi üzüyor. Elestirdigimiz Falcao bile indirim yapti, en basta Muslera yapti. Belhanda'nin son açiklamasi bardagi tasiran son damla oldu." açiklamasinda bulunmustu.

Kaynak: AA