Basdegirmen'den Basarili Halterciyi Ödüllendirdi

Isparta Belediyesi Spor Kulübü Halter Takiminin milli sporcusu 15 yasindaki Fatmagül Çevik, Özbekistan Taskent’te yapilan 74 ülkeden 450 sporcunun katildigi 21 yas alti gençler dünya sampiyonasinda, 87 kg’da dünya 6.’si olarak büyük bir basariya imza atti. Milli sporcu Fatmagül Çevik ve Antrenörü Ferit Sen Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’i ziyaret etti. Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, mili sporcu Fatmagül Çevik ve antrenörü Ferit Sen’e basarilarindan dolayi altin takdim etti.



Milli sporcu Fatmagül Çevik’i ve Antrenörü Ferit Sen’i elde edilen basaridan dolayi tebrik eden Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “15 yasindaki bir kizimizin böyle bir basari elde etmesi, Isparta’mizi ve ülkemizi üst seviyelere çikarmasi bizi son derece memnun etti. Beklenen Dünya 3.’lügü için çok geç degil, insallah önümüzdeki yillarda çok daha güzel basarilari elde edecegimizi biliyorum. Fatmagül’ün belediyemiz sporcusu olmasi bizler için ayri bir gurur kaynagi olmustur. Bu basarilar kolay elde edilmiyor. Ferit hocamla birlikte bizlerde Fatmagül kardesimize destek vererek bugünlere geldik. Bundan sonra da çok daha güzel basarilari elde edecegimiz inancindayim” dedi.

18 Agustos’ta Varsova’da Avrupa Sampiyonasi oldugunu kaydeden Baskan Basdegirmen, orada da Fatmagül Çevik’ten güzel basarilar beklediklerini söyledi.



Basarilar arka arkaya eliyor

Ispartaspor’un 2.lige çikmasi, Genç Hareket Gençlik Kulübü Masa Tenisi Takiminin ikinci lige yükselmesi, Badminton da elde edilen basarinin kendilerini sevindirdigini aktaran Basdegirmen, yine Fatmagül Çevik’in halterde dünya 6.’ligini kazanmasinin kendilerini gururlandirdigini söyledi.

Basdegirmen, “Bundan sonra çok daha güzel seyler olacak. Isparta Belediyesi olarak gelir gelmez amatör spor kulüplerimize ve basarili sporcularimiza çok destek verdik. Iki yildir sporcularimizi hiç yalniz birakmadik, devamli yanindayiz. Bunu önemseyen bir ekibiz. Spor denince akla futbol geliyor. Evet futbolla birlikte her türlü spor dalina destek veriyoruz. Ülkemizi ve sehrimizi elde edilen basarilarla yukarilara tasiyacagiz. Sehrimizin bilinirligi sporda elde edilen basarilarla çok daha yukarilara tasinacak. Sporda basarili olmak demek, dünyanin tamamini etkileyen bir sey” dedi.

Fatmagül Çevik’in ‘Cep herkülü’ olarak bilinen Naim Süleymanoglu’nun elde ettigi basarilarin arkasindan gittigini aktaran Basdegirmen, “Naim Süleymanoglu bir efsaneydi. Sizler de bunu takip ediyorsunuz. Fatmagül Çevik kizimizda önümüzdeki günlerde Naim Süleymanoglu gibi Türk Bayragimizi göndere çektirecegine, Istiklal Marsimizi okutturacagina inancim tam. Bizlere düsen her ne varsa biz haziriz. Ailene de sana verdikleri desteklerden dolayi tesekkür ediyorum. Ferit hocamiza tesekkür ediyorum. Basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Önümüzdeki günlerde Isparta’nin Türkiye’de birçok sporda ön planda olacak bir sehir olacagini söyleyen Basdegirmen, “Bizlerde altyapilari desteklemek için büyük mücadeleler veriyoruz. Sehrimiz son bir yilda çok büyük spor yatirimlari aldi, almaya devam ediyor, edecek. Sizler bizim gururumuzsunuz” diye konustu.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, mili sporcu Fatmagül Çevik ve antrenörü Ferit Sen’e basarilarindan dolayi altin takdim etti.

Kaynak: İHA