Barcelona Yeni Sezonun Formalarini Tanitti

Barcelona Kulüp Baskani Joan Laporta: 'Kendi stilimiz var ve topa sahip olarak kazanmayi, topu kaybettigimizde pres yapmayi seviyoruz'.

Ispanya'nin Barcelona Kulübünde, 2021-2022 sezonunun erkek ve kadin takimlarinin formalarinin tanitimi yapildi.

Nou Camp Stadi'nda yapilan tanitima kulüp baskani Joan Laporta ve bazi yönetim kurulu üyelerinin yani sira futbolculardan Ansu Fati, Riqui Puig ile kadin futbolculardan Marta Torrejon ve Caroline Graham Hansen de katildi.

Barcelona'nin yeni sezon formasinin, kulübün ambleminden esinlendigi, Katalonya'nin sembolü olan "Sant Jordi Haçi"nin formanin sag üst tarafina islendigi, sortun paçalarinin ise bordo ve mavi renklerde ayri ayri dizayn edildigi bildirildi.

Ayrica, Barcelona'nin UEFA Sampiyonlar Ligi maçlarinda giyecegi formanin eylül ayinda tanitilacagi açiklandi.

- Laporta: "Kendi stilimiz var"

Diger yandan kulüp baskani Laporta, tanitimda yaptigi konusmada, "Barça'yi seven tüm Katalanlar kulübümüzle, sehrimizle ve ülkemizle gurur duyuyor. Yaklasik 122 yil önce Joan Gamper (ilk baskan), yarisi Katalan, digerleri yurt disindan gelen 11 arkadasiyla bu kulübü kurdu. Kulübe sehrin adini verdiler ve ayrica Sant Jordi Haçi'ni eklemek istediler. Bu bugüne kadar unutulmustu. Bu forma, kulübe, kente ve Katalonya'ya ait olmanin tüm gururunu yansitiyor. Kulüp olarak bizi büyüten degerlere, esitlige, demokrasiye, bir arada yasamaya inananlari bekliyoruz." dedi.

Laporta, "Kendi stilimiz var ve topa sahip olarak kazanmayi, topu kaybettigimizde pres yapmayi seviyoruz. Bunu her zaman gelistirmek istiyoruz. Bu Johan Cruyff'un uyguladigi stil ve bu tartisilamaz. Bunun Barça futbolu için temel olmasini istiyoruz." seklinde konustu.

Kaynak: AA