Agrida Yaz Spor Okullari Kayitlari Basladi

Agri’da Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Il Spor Merkezleri ve Engelli Il Spor Merkezi projesi kapsaminda gerçeklestirilen ‘Yaz Spor Okulu’ kayitlari basladi.

Çocuklarin yaz aylarinda vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanismalarini saglamak amaciyla, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Il Spor Merkezleri ve Engelli Il Spor Merkezi basligi altinda baslatilan Yaz Spor Okullari, 29 Haziran´da kapilarini açiyor. Bu kapsamda Agri Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan organize edilen Il Spor Merkezlerinin kayitlari basladi.

Her yil rekor bir katilimla gerçeklestirilen Il Spor Merkezi, yaz dönemi faaliyetlerine bu yilda yogun katilim bekleniyor. 05-18 yas grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabilecegi egitimler, 18 bransta düzenlenecek. Yalnizca yüzme bransinin ücretli oldugu kaydedilirken, diger branslarin ise ücretsiz olacagi ögrenildi. Agrida yapilacak olan Il Spor Merkezleri açilis töreni ise, 29 Haziran 2021 tarihinde yapilacak.

Konuyla ilgili olarak açiklamalarda bulunan Agri Gençlik ve Spor il Müdürü Ismail Çalgan, “Çocuklarimizin yaz tatillerini en iyi sekilde degerlendirmeleri için simdiden çalismalara basladik. Yaz Spor Okullarimizda ki kurslarla çocuklarimiza yeni beceriler kazandirmak ve kendilerine olan güveni pekistirmelerine yardimci olmak amaçlaniyor. Ayni zamanda kurslarda çocuklarimiz rekabet içinde paylasmayi ögreniyorlar. Pandemi sürecinde evlerinden çikamayan çocuklarimiz için bu yaz kurslarimiz bu yil daha önem arz ediyor. Bu yaz dönemi için tüm çocuklarimizi Yaz Spor Okullari kurslarina davet ediyorum”. Ifadelerine yer verdi.

Kurslarin, bransinda uzman antrenörler tarafindan verildigine dikkat çeken Çalgan,” Yaz Spor Okullarinin saglikli nesiller yetistirmenin yani sira gelecekte ülke sporuna katki saglayacak önemli yeteneklerin kesfedilmesi adina büyük önem tasidigini belirtti.

Bu yil Il Spor Merkezinde; Atletizm, Kayak, Badminton, Basketbol, Boks, Cimnastik, Futbol, Güres, Halter, Hentbol, Judo, Kick Boks, Masa Tenisi, Özel Sporcular, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme spor dallarinda faaliyet gösterecek.” dedi.

Kaynak: İHA