Trabzonspor'un Borcu 1 Milyar 192 Milyon 419 Bin TL Olarak Açiklandi

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) aldigi karar nedeniyle yabanci oyuncu planlarinda ciddi bir sekilde degistirmeleri gereken bir tablo önlerine çiktigini belirterek, yapilan ve yapilacak olan transferlerinde limitler dahilinde olacagini söyledi. Ayrica bordo-mavililerin 1 milyar 192 milyon 419 bin TL borcu oldugu açiklandi.

Trabzonspor Divan Baskanlik Kurulu Bilgilendirme Toplantisi Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonu’nda gerçeklestirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacikerimoglu, Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, yönetim kurulu üyeleri ve divan kurulu üyeleri katildi.



TRABZONSPOR BORCU 1 MILYAR 192 MILYON 419 BIN TL

Trabzonspor Divan Kurulu Genel Sekreteri Mehmet Ongan yapilan çalismalarla ilgili olarak üyelere bilgilendirmede bulundu. Trabzonspor Denetleme Kurulu Baskani Mahmut Ören ise bordo-mavili kulübün net borcunun 1 milyar 192 milyon 419 bin TL oldugunu açikladi.

Trabzonspor Divan Baskanlik Kurulu Baskani Ali Sürmen, divan kurulu seçimlerinin ertelenmesi çokça konusuldugunu belirterek, "En son erteleme nedenimiz, organ ve kurullar baskanlarimizin talebi üzerine gerçeklesti. Hayirli olsun demek lazim. 2022 Subat’ta seçimli genel kurulumuzu yapacagiz. Bu bir ihtiyaç miydi, tüzük tadilati yoksa bir talep midir? Bunu tartismanin anlami yok hiç kimse Trabzonspor’dan büyük degil. Hiç kimse Trabzonspor’a yol çizemez, yöntemde çizemez. Kisisel verileri koruma kanunu degisti, yönetim sikintida üyeler sikintida diyorlar ki ben listede ismimi göremiyorum. Bir sürü sorunumuz var. Aidatini yatirmazsa çikarilmaktan endise ediyor bir taraftan ise tebligi sartlari olusmamis. Onun için bunlarin yapilmasi lazim" dedi.

Trabzonspor’un vazgeçilmez davalarinin sike ve kumpas davasi oldugunu hatirlatan Ali Sürmen, "Bu davalar devam ediyor. Dava ile ilgili sizi bilgilendireyim. Gerekçeli karari görecegiz tabi. Yeterli deliliniz yok. Baska türlü elde etme imkani belli olmadan neden dinleme ve izleme karari verdin. O zaman Türkiye’de kimse ceza almaz. Sistem oysa, operasyonu yürütenlerle karar verenler FETÖ’den yargilaniyormus. Trabzon’daki davalar ne olacak. FETÖ’cü yargiçlarin kürsüde oturup verdikleri kararlar ne olacak. Özel hükümler ülkede olmamali. Bu gerekçe ile herkes kendi davasini Avrupa Insan Haklari Mahkemesi’ne kadar tasir. Benim hakkimda sorusturma yapan hakim savci FETÖ’cü çikti. Bana verdiginiz 25 yil cezayi kaldirin. Ne olacak o zaman. O durusma salonlarinda inkar edilen tapeleri sesli olarak dinletildigi zaman orda oturan tutuklu yakinlarinin nasil güldügünü ben unutmuyorum orada avukat olarak yer aliyordum. Özel hüküm en tehlikeli seydir. Trabzonspor hukuk bürosu gerekçeli karar sonrasi açiklama yapar" ifadelerini kullandi.

AHMET AGAOGLU: "TFF ALDIGI KARAR, YABANCI OYUNCU PLANLARIMIZI CIDDI BIR SEKILDE DEGISTIRECEK"

Süper Lig’in 8. haftasindan itibaren Teknik Direktör Abdullah Avci ile anlastiklarini belirten Ahmet Agaoglu, "Ara transfer döneminde Bakasetas, Yunus Malli ve Berat’i kadromuza dahil edildi ve ligi 4. sirada bitirdik. Türkiye Kupasi’ndan sonra Süper Kupayi da müzemize getirdik. Hocamizin bizden mevkisel olarak 5-6 transfer talebi vardi. Transferde neredeyse her mevkide 3-4 isim elimize geçti. Bunlarin ekonomik sartlari degerlendirildikten sonra bildiginiz gibi 3 transfer gerçeklestirildi.

Bir digerini bu hafta kamuoyuyla paylasacagiz. Diger iki isimle görüsmelerimiz devam ediyor ancak TFF’nin aldigi karar nedeniyle bizim yabanci oyuncu planlarimizi ciddi sekilde degistirmemiz gereken bir tablo önümüze çikti. Buna göre degerlendirmemizi yeniden yapacagiz ama görünen o ki bu hafta sonu açiklanacak transferle birlikte önümüzdeki süreç içerisinde 1 ya da 2 yabanci transfer, daha sonra ise ülke içi yerli transfere yönelmek gibi bir zorunlulukla karsi karsiyayiz" diye konustu.



"LIMIT SORUNUMUZ YOK"

Ahmet Agaoglu, harcama limitleri konusunda yapilan elestirilere de cevap vererek sunlari söyledi:

"Bütün gelir ve giderleri kamuoyu ile paylasmasak bu tür yorumlarin yapilmasina bir yerde anlam verecegim. Geçen yil gerçeklesen gelirimiz 446 milyon TL bunun içerisinde sikintili sürece ragmen en büyük geliri sermaye artisindan elde ettik. Bir önceki sermaye artisindan 77 milyon gelir elde etmistik. Ocak ayindan gelen artistan 133 milyon TL gelir elde ettik. Trabzonspor’un Borsa’daki sermayesi 500 milyon TL’ye çikti. Ayni zamanda TRA Token adi altinda kulüp üyelerinin taraftarlarinin satin almis oldugu dijital varliktan da ciddi bir gelir elde ettik. 2.3 milyon adet satis gerçeklestirdik. 40 milyon TL bir gelir elde ettik. Sizlerin de malumu üzere, bir benzin istasyonu isi vardi. Geçtigimiz yönetimden devraldigimiz ancak ciddi sikintilari nedeniyle satisini yapamadigimiz, onun da satisini geçtigimiz aylarda gerçeklestirdik ve 10 milyon TL bir gelir elde ettik. Bunlari üst üste koydugumuzda 446 milyon TL gibi bir gelir rakamina ulastik. Bugün itibariyle yaptigimiz transferlerden sonra limitimizde bizim lehimize kullanmadigimiz ciddi bir açik vardi. Bu transferler ve önümüzdeki yapilacak transferlerin hepsini karsilayabilecek kaynaga ve limite sahibiz. Zaten elimiz kolumuz transfer limiti ve banka anlasmasi nedeniyle bagli. Istesek dahi yapamayiz. Sartlar el verse bile biz Trabzonspor’un hangi noktalardan geçtigini biliyoruz. Bu kulüp oyuncularina maaslarini ödeyemeyen, transfer yasagi yiyen, FIFA’da 30’un üzerinde davasi olan bir durumdaydi. Tekrar bunlari yapmak ne bizim ne bizden sonra gelecek yönetimlerin haddi degildir. Bugüne kadar yapilan ve yapilacak harcamalarin tamami limitlerin içerisinde gerçeklesmistir ve gerçeklesecektir" açiklamasinda bulundu.

"KESINLESMIS BIR SIKE VARDIR"

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, 2011 süreciyle ilgili olarak ise, "Ülkede insanlarin anlamak zorlandigi halen anlamak istemedigi bir sey var. Sportif ceza farklidir, mahkemelerin verdigi ceza farklidir. Sert girersiniz maçta rakibin ayagini kirarsiniz 3-5 maç ceza alirsiniz bu sportif cezadir. Sokakta birinin ayagini kirarsiniz belki 3-5 yil ceza alirsiniz. 2010-2011 yilinda sportif suç islenmistir. Cezasi da UEFA tarafindan verilmistir. Halen merak ediyorlarsa UEFA’nin 2017’de yayinladiklari bültene baksinlar. Hala bulamiyorsalar bende var, ben kendilerine veririm. Bu konuda Trabzonspor’un tartisacak bir seyi yoktur. Kesinlesmis bir sike vardir. Cezasi UEFA tarafindan verilmistir, CAS tarafindan onaylanmistir, Isviçre Federal mahkemesi tarafindan onaylanmistir. Bunun ceza kismini konusuyorlarsa bu farkli bir sey" diye konustu.

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, Rezerv Lig’e ihtiyaç duyuldugunu ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun uygulamayi planladigi sekliyle katilmayacaklarini söyledi.



(Gökmen Sahin/IHA)

Kaynak: İHA