TBF Açiklamasi 'IBB, Zabitalariyla Bizi Sinan Erdem Spor Salonu'ndan Çikarmaya Çalismaktadir'

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Istanbul Büyüksehir Belediyesinin (IBB) kendilerini Sinan Erdem Spor Salonu'ndan çikarmaya çalistigini duyurdu.

TBF'nin internet sitesinde yer alana açiklamada, son günlerde Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile Sinan Erdem Spor Salonu'nun kullanimina iliskin bazi olaylarin yasandigi kaydedildi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nun kullaniminin 2017'de TBF'ye birakildiginin vurgulandigi açiklamada, su ifadeler kullanildi:

"2010 yilindaki Dünya Basketbol Sampiyonasi mücadelemize ev sahipligi yapan ve parke üzerinde sayisiz hatiramizi barindiran Sinan Erdem Spor Salonu, Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan Istanbul Büyüksehir Belediyesine tahsis edilmis ve ev sahipligini yaptigimiz Avrupa Basketbol Sampiyonasi öncesinde, 29 Mayis 2017 tarihinden itibaren de federasyonumuzun kullanimina birakilmistir. Basketbol haricinde kapasite itibariyla kullanimi mümkün olmayan, olsa bile böyle bir dönemde basketbol hariç hiçbir amaca hizmet etmesi mümkün olmayan Sinan Erdem Spor Salonu, THY Avrupa Ligi sampiyonumuz Anadolu Efes ve Galatasaray takimlarinin yani sira milli takimlarimiza da hizmet vermektedir. Sadece Türk basketboluna hizmet etmek amacinda olan federasyonumuz, bu sikintili günleri atlatarak seyircili maçlarda bulusabilmek için çok ciddi bir isletme maliyetine katlanmaktadir."

Erkek ve Kadin A Milli takimlarin büyük turnuvalarla ilgili çalismalarina Sinan Erdem Spor Salonu'nda devam ettiginin belirtildigi açiklama, söyle devam etti:

"Bildiginiz gibi bugünlerde A Erkek Milli Takimi'miz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari elemelerine hazirlik kapsamindaki antrenman ve hazirlik maçlarini, A Kadin Milli Takimi'miz ise Avrupa Sampiyonasi hazirliklarini Sinan Erdem Spor Salonu'nda sürdürmektedir. Biz, tüm gayretimizle Türk sporu ve basketbolu için oldukça kiymetli bir süreci yürütmeye çalisirken Istanbul Büyüksehir Belediyesi zabitalariyla bizi salondan çikarmaya çalismaktadir. Geçtigimiz iki hafta içinde Istanbul Büyüksehir Belediyesi personelinin tahliye amaciyla iki kez salonun kapisina gelmesi, çalismalarimizi aksattigi gibi milli duygular içindeki oyuncu ve teknik ekibimizin moral ve motivasyonunu da oldukça olumsuz etkilemistir."

Konuyla ilgili çözüm beklendiginin aktarildigi açiklama, "Gençlik ve Spor Bakanligimizin bu konuda gereken hassasiyeti gösterecegine ve Türk basketboluna katki saglamak amaciyla federasyonumuza tahsisin devami hususunda çözüm üretilecegine gönülden inaniyoruz. Istanbullu basketbolseverlerin de bu duygu ve düsüncelerimizi paylasacagina güveniyoruz." ifadeleriyle tamamlandi.

Kaynak: AA