'Tabiat Endurance Atli Dayaniklilik Yarislari' Bursa'da Yapildi

Türkiye Binicilik Federasyonunun 2021 Yili Faaliyet Programi takviminde yer alan Tabiat Endurance Atli Dayaniklilik Yarislari geçen hafta sonu Bursa'da gerçeklestirildi.

Türkiye'nin en iyi binicilik kulüplerinin yani sira ferdi olarak da yarislara katilim gösteren 60 sporcu, atli dayaniklilik disiplininde Tabiat Binicilik Merkezi ev sahipliginde bir araya geldi. Yarislara, eski bakanlardan Mehmet Mehdi Eker de katildi.

Sporcular, Uludag eteklerinin orman patikalari, göl çevreleri, çakil ve kum yollarinda kendilerini denedi, bazen yumusak egimlerde bazen de tepelik arazilerde heyecanli mücadeleler yasadi.

Tamami doga içinde gerçeklestirilen ve farkli parkur uzunluklarina sahip 6 kategoride iki gün süren eden yarislar, birbirinden çekismeli anlara sahne oldu.

Yarislarda 102 kilometre ile en yüksek parkura sahip AD1* sinifinda gerçeklestirilen Erka Çevre kupasinda 4 binici start aldi. Yarismayi Toros Berk adli atiyla Erkan Demir birinci tamamladi. 64 kilometre mesafenin katedildigi parkurun birincisi "Hüraslan" isimli atiyla Mustafa Erden Karagöz olurken, yarismayi "Berktin" adli atiyla Ismail Eray Çokal ikinci, "Eyerci Suat" isimli atiyla da Burak Yeter üçüncü tamamladi.

Basarili performanslarin sergilendigi 42 kilometrelik parkurda 24 binici start aldi. Yarismayi "Efulim" isimli adli atiyla Yusuf Okan Özdöl birinci, "Thor" isimli atiyla Mehmet Mehdi Eker ikinci, "Hemsire" adli atiyla da Metohan Tastepe üçüncü bitirdi.

Yarislarin ardindan düzenlenen törende, atli dayaniklilik disiplininde dereceye giren ve basarili olan sporculara kupa ve madalyalari verildi.

Kaynak: AA