'Ringlerin Cengaver'i'nin Hedefi Muaythaide Dünya Sampiyonlugu

Milli sporcu Cengaver Taylan Kemik: 'Istiklal Marsi'ni okuttugumda tüylerim diken diken oluyor. Bu çok tarifsiz bir his. Ilk hedefim muaythaide dünya sampiyonlugunu elde etmek'

OZAN EFEOGLU - Adana'da izledigi filmlerle küçük yaslarda merak sardigi dövüs sporunda çok sayida derece elde eden ve kick boksta dünya sampiyonlugu bulunan 21 yasindaki Cengaver Taylan Kemik, muaythaide de dünya sampiyonu olmak için ter döküyor.

Kick boks ve muaythaide 8 Türkiye, 5 Avrupa sampiyonlugunun yani sira 2 dünya ikinciligi bulunan Cengaver, basarilariyla dikkati çekiyor.

Cengaver, AA muhabirine, 12 yasinda dövüs sporlariyla ilgilenmeye basladigini söyledi.

Çocuklugunda kiz arkadaslarindan dayak yedigini ve içine kapanik biri oldugunu ifade eden Cengaver, babasinin izlettigi "Rocky" filmiyle hayatinin degistigini kaydetti.

Cengaver, izledigi filmlerin etkisiyle dövüs sporlarina merak sardigini ve bugüne kadar birçok derece ve basari elde ettigini aktardi.

Kick boks kariyerinde hiç yenilgi görmedigini dile getiren Cengaver, "Rakipler, hep maçi kazanmak için hirs yapar, karsisindakini dövmek için çalisir. Benim savasim kendimle, kendime yenik düsmek istemiyorum ve bunun için de çok korkuyorum. Benim savasim kendimle oldugu için her maçi da bu sekilde kazaniyorum. Kick boks kariyerimde hiç yenilgi görmedim, muaythaide ise yenilgim çok az." diye konustu.

Irlanda'nin Dublin kentinde 2016'da yapilan Dünya Gençler Kick Boks Sampiyonasi'nda altin madalya kazandigini hatirlatan Cengaver, Tayland'da gerçeklestirilen 2017 Dünya Çocuklar ve Gençler Muay Thai Sampiyonasi'nda da gümüs madalya aldigini söyledi.

- "Muaythaide Türkiye'yi zirve ülkeler arasina sokmak istiyorum"

Cengaver, simdi hedefinde muaythaide dünya sampiyonlugu oldugunu belirterek, söyle devam etti:

"Muaythaide Türkiye'yi zirve ülkeler arasina sokmak istiyorum. Benim gibi milli sporcular, 1 yil boyunca bunu hayal ederek çalisiyor. Ringe çikip 3-5 dakika dövüsüyoruz ama bunun perde arkasi çok acikli diyebilirim. Büyük bir mücadele var ortada. O platforma girdiginiz zaman artik diyorsunuz ki, 'benim bayragim yukarida olsun', bunun için savasiyorsunuz ve gücünüz 2 katina çikiyor. Istiklal Marsi'ni okuttugumda tüylerim diken diken oluyor. Bu çok tarifsiz bir his. Ilk hedefim muaythaide dünya sampiyonlugunu elde etmek. Daha sonra Uluslararasi Glory Kick Boks organizasyonunda en iyi kimse onu indirmek."

Cengaver Taylan Kemik'in hem babasi hem antrenörü olan Metin Kemik de oglu gibi birçok sampiyon yetistirdiklerini dile getirdi.

Oglunun kick boks ve muaythaide önemli basarilar elde ettigini aktaran Kemik, "Cengaver çok mütevazi ve centilmen bir sporcu, onu dünyanin en büyük arenalarinda görecegimizi biliyorum." dedi.

Kaynak: AA