Red Bull Half Court'ta Ilk Finalistler Belli Oldu

Sokak kültürü ile basketbolu bulusturan Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi’nin Türkiye elemesi Bursa’da gerçeklestirildi. 3’er kisilik takimlarini kuran herkesin katilabilecegi turnuvanin 4 elemesinin ilkinin sonunda, 4 takim adini Türkiye finaline yazdirmayi basardi.



Türkiye’nin önemli sokak basketbol turnuvalarindan Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi’nda Türkiye elemeleri basladi.

Üçer kisilik takimlarin, Türkiye Sampiyonu olmak için mücadele edecegi turnuva için 4 elemeden ilki olan Bursa ayaginin finalistleri belli oldu. Hüdavendigar Kent Parki Basketbol Sahasi’nda gerçeklestirilen eleme sonunda rakiplerini geçen Ihsaniye Center, Karadelik, Avengers ve Sportive Alsancak takimlari adlarini Türkiye finaline yazdirdi.

Bursa’dan sonra Red Bull Half Court’ta elemeler sirasiyla 19 Haziran’da Ankara, 3 Temmuz’da Istanbul ve 9 Temmuz’da Izmir’e tasinacak. 4 eleme sonunda Türkiye sampiyonu olacak takim ise Izmir’de oynanacak final karsilasmalari ile belli olacak. Türkiye sampiyonu olmayi basaran takim, Eylül ayinda Rusya’da yapilacak dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etme firsati bulacak.

Red Bull Half Court’un diger 3x3 turnuvalarindan farkinin, turnuvaya katilan takimlarin sadece maçi kazanmalari degil, ayni zamanda turnuva sonunda toplamda en fazla sayiyi atan takim olmaya çalismasi oldugu belirtildi. Böylece bir takim en fazla sayida maçi kazanmadan da üst tura çikabiliyor.

‘Saha benim’ diyen basketbol severler, finalin oynanacagi zemin için tasarim yapmaya çalisiyor. 27 Haziran tarihine kadar RedBull’un internet adresi üzerinden yapilacak ve aralarindan iyisi seçilecek tasarim, hem Türkiye Finali’nin oynanacagi sahayi süsleyecek hem de tasarimcisina hediyeler kazandiracagi belirtildi. Böylece 3x3 Basketbolun hissini iyi yansitan tasarim, kazananin imzasiyla birlikte sokak basketbolcularinin kullanacaklari bir alanda yasayacak.

Kazanmak için 21 sayiya ulasan ilk takim olmak gerekiyor

Turnuvanin bu sene düzenlenecek Olimpiyat Oyunlari’nda ilk kez yer alacagi ve 3x3 basketbolunun önemli turnuvalarindan biri olarak bilindigi belirtildi. Organizasyonda takimlar, 3 ana ve 1 yedek oyuncudan olusuyor. Maçlar, 10 dakika ya da 21 sayi üzerinden oynaniyor. 21 sayiya ilk ulasan ya da 10 dakika sonunda skor avantajina sahip olan takim, maçi kazaniyor. Maç bitiminde iki takimin skorlari esitse, mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayi bulan takim, ayni zamanda maçi da kazaniyor.

Kaynak: İHA