'Red Bull Half Court 3X3' Sokak Basketbolu Turnuvasinin Ilk Eleme Turu Bursa'da Yapildi

Sokak kültürü ile basketbolu birlestirmek amaciyla düzenlenen "Red Bull Half Court 3x3" basketbol turnuvasinin Türkiye ilk eleme turu Bursa'da gerçeklestirildi.

Hüdavendigar Kent Parki'nda düzenlenen ve üçer kisilik takimlarin katildigi eleme turunda basketbolcular kiyasiya mücadele etti.

Eleme turlarinin ardindan rakiplerini maglup eden Ihsaniye Center, Karadelik, Avengers ve Sportive Alsancak takimlari Türkiye finaline yükseldi.

Turnuvanin diger eleme turlari 19 Haziran'da Ankara, 3 Temmuz'da Istanbul ve 9 Temmuz'da Izmir'de yapilacak. Dört eleme sonunda Türkiye sampiyonu olacak takim ise Izmir'de oynanacak final karsilasmalari ile belli olacak.

Rakiplerini geçip Türkiye sampiyonu olmayi basaran takim, eylül ayinda Rusya'da yapilacak dünya finallerinde Türkiye'yi temsil etme hakki kazanacak.

- Final sahasinin tasarimi için yarisma

Organizasyonun finalinde karsilasmalarin oynanacagi sahanin tasarimi için yarisma yapilacak.

Basketbolseverler, 27 Haziran'a kadar "RedBull.com/sahasenin" internet adresi üzerinden yaptiklari zemin tasarimlariyla basvuruda bulunabilecek.

En iyi seçilecek tasarim, hem Türkiye finalinin oynanacagi sahayi süsleyecek hem de tasarimcisina hediyeler kazandiracak.

Kaynak: AA