Köyden Sampiyonluguna Uzanan Yol

Balkan sampiyonu, Avrupa 3’üncüsü ve Türkiye sampiyonu milli atlet Tugba Toptas, köyünde hayvan bakiyor, köy islerinde ailesine yardim ediyor, ev islerinden kalan zamani ise antrenman yaparak geçiriyor.

Kars’in Selim ilçesine bagli Beyköy’de yasayan 21 yasindaki sampiyon sporcu Tugba Toptas, en büyük destegi ailesinden aliyor. Izinli oldugu günlerde köyüne, ailesinin yanina giden basarili sporcu, evde oldugu zamanlarda ev isleri yapiyor, kazlara bakiyor, ahira girerek hayvanlara yem veriyor. Islerini bitirdikten sonra köyün altina inerek 19-20 Haziran tarihinde Romanya Cluj’da yapilacak olan ’Avrupa Milletler Kupasi’ sampiyonasina hazirlaniyor.

Birgül Toptas: "Tezek topluyor, inekleri sagiyor"

Tugba Toptas’in evde oldugu zamanlarda kendisine ev islerinde yardimci oldugunu belirten anne Birgül Toptas, “Kizim tezek topluyor, inekleri sagiyor. Ev islerini yapiyor. Spor yapiyor, Tugba ile gurur duyuyoruz" dedi.



Erdogan Toptas: "Tugba piste, kosuyor, biz eve kosuyoruz"

Kizinin 15 günde bir köye geldigine dikkat çeken baba Erdogan Toptas, "15 günde bir geliyor, geldiginde her seye yardim ediyor. onunla gurur duyuyoruz. Yarislari oldugu zaman onunla birlikte ayni heyecanla onunla devam ediyoruz. Kizim piste kosarken, bizde evde kosuyoruz" diye konustu.

19-20 Haziran tarihinde Romanya Cruj’da düzenlenecek olan Avrupa Milletler Kupasi Sampiyonasi hazirliklarini Kars’ta Antrenörü Bahattin Ince ile birlikte sürdüren Tugba Toptas, köyde oldugu zamanlarda da hocasinin verdigi program dogrultusunda çalismalarini köyde de sürdürüyor.

Tugba Toptas: "Türkiye’ye madalya ile dönecegim"

Romanya’da ay-yildizli bayragi dalgalandiracagini ifade eden milli atlet Tugba Toptas, "Genelde köyde oldugum zamanlar tezek topluyorum, hayvanlara bakiyorum. Evdeki islerimi bitirdikten sonra yarim saat dinleniyorum. Daha sonra köyün altina iniyorum. Yaklasik 2 saatlik bir antrenman yapiyorum. Ayin 19’unda Avrupa Sampiyonasi var. Avrupa Milletler Kupasi, Romanya’da yapilacak. Orada en iyi sekilde Türkiye’yi temsil edecegime söz veriyorum. Madalya ile dönecegim" seklinde konustu.

Tugba Toptas, basarili olmasinda çok büyük katkilari olan basta ailesi olmak üzere Antrenör Bahattin Ince, Ali Öztürk Spor Kulübü Baskani Ali Öztürk, Kars Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Nedim Aslan ve antrenörünün esi Kader Ince’ye tesekkür etti.

Balkan sampiyonu, Avrupa 3’üncüsü ve Türkiye sampiyonu milli atlet Tugba Toptas, Kars’a 56 kilometre uzaklikta bulunan Beyköy’de yasiyor. Antrenör Bahattin Ince’nin yönlendirmesiyle basladigi atletizmde basari basamaklarini birer birer çikti. Çiftçilik ve hayvancilikla ugrasan Toptas ailesinin 3 çocugundan 2’incisi olan Tugba Toptas, yaptigi antrenmanlar sonrasi katildigi birçok yarismada basarili sonuçlar elde etti. Kafkas Üniversitesi Beden Egitimi Yüksek Okulu ögrencisi olan Toptas, 19-20 Haziran tarihlerinde Romanya’da düzenlenecek Avrupa Milletler Kupasi Sampiyonasi’nda Türkiye ve Kars’i temsil edecek.

Kaynak: İHA