Milli Atlet Emine Selda Kirdemir, Balkan Ve Avrupa Sampiyonluklari Için Ter Döküyor

'Daha yapmamiz gereken derecelerimiz var. Sözümüz var, 5 bin puani asmamiz gerekiyor. Balkan Sampiyonasi'nda hem madalya hem de dereceyle bunu gerçeklestirecegimi düsünüyorum'

ÖMER FARUK SIMSEK - Sakarya'da 9 yasinda basladigi atletizm kariyerinde basarilara imza atan milli sporcu Emine Selda Kirdemir, olimpiyat hayaline giden yolda kilometre tasi olacak Balkan ve Avrupa sampiyonluklari için çalismalarini sürdürüyor.

Ilkokul çaglarinda adim attigi atletizm bransinda 14 yildir milli antrenör Ibrahim Arkan ile kariyerinde yükselis yakalayan sporculardan olan Emine, Bursa'da 5-6 Haziran'da 89'uncusu düzenlenen Turkcell Türkiye Büyükler ve 23 Yas Alti Atletizm Sampiyonasi'nda 9 bin 293 puana ulasarak "Komple Atlet" sezon sampiyonlugunu elde ederek basarilarina yenisini ekledi.

Sporculuk kariyerindeki basarisini akademik alanda da sürdürerek antrenörlük bölümünden dereceyle mezun olan Spor Psikolojisi alaninda yüksek lisans yapan Emine, Sakarya'nin büyük kadinlar dalindaki tek milli atleti olarak PB (personal best) derecesini de 4711'den 4717'ye yükseltti.

22 yasindaki milli atlet, 26-27 Haziran'da Sirbistan'da düzenlenecek Balkan Büyükler Sampiyonasi'nda altin madalya kazanmak için çalismalarini yogun tempoda sürdürüyor.

- "Daha yapmamiz gereken derecelerimiz var"

Emine Selda Kirdemir, AA muhabirine, salgin nedeniyle geçen yil yeteri kadar antrenman yapamadiklarini ancak bu sene daha fazla kampa ve müsabakaya katilma imkani bulduklarini söyledi.

Bursa'da düzenlenen sampiyonada en iyi derecelerini yaptiklarini aktaran Emine, "Daha yapmamiz gereken derecelerimiz var. Sözümüz var, 5 bin puani asmamiz gerekiyor. Durumum da var. Balkan Sampiyonasi'nda hem madalya hem de dereceyle bunu gerçeklestirecegimi düsünüyorum." diye konustu.

Emine, heptatlon bransinin kompleks bir yarisma grubu olduguna deginerek, "Arka arkaya gelen branslar ve birlesmesi gerekiyor. Mesela kuvvet antrenmani yaptigimizda arkasina siçrama, sprint ve kosu antrenmani eklememiz gerekiyor. Günde çift antrenman yapiyorum. Günlük 5-6 saate kadar çalisiyorum." dedi.

Önlerindeki ilk yaris olan Balkan Sampiyonasi'nda altin madalya hedeflediklerini vurgulayan genç atlet, "Sonrasinda Islam Oyunlari var. Orada da madalya hedefliyoruz. Ertelenen Avrupa Sampiyonasi'nda takim olarak mücadele edip bir üst lige çikmayi hedefliyoruz. Uzun vadede de 2024 Olimpiyatlari'na katilmak istiyorum." ifadelerini kullandi.

Emine, üzerinde emegi olan ailesine, antrenörüne ve federasyonuna tesekkür etti.

- "Hedefimiz Emine ile heptatlonda gövde gösterisinde bulunmak"

Milli atleti 14 yildir çalistiran Gençlik ve Spor Il Müdürlügü antrenörü Ibrahim Arkan, atletizmde amaçlarinin sampiyonlar yetistirmek, madalyalar kazanmak oldugunu dile getirdi.

Arkan, Emine Selda ile 9 yasindan bu yana beraber çalistiklarini, artik sporcu-antrenör iliskisinden öte baba-kiz gibi birbirini çok iyi taniyan insanlar olarak çalismalarina devam ettiklerini anlatarak, "Ilk önce yüksek atlamayla baslamistik ancak yasadigi bazi olumsuz gelismeler bizi çoklu branslara yönlendirdi. Ilk müsabakasinda Türkiye rekoru kirinca biz kendimizi 'komple atlet'in içerisinde bulduk." degerlendirmesinde bulundu.

Sporun zirvesi olan olimpiyatlarin öncesinde çok emek vermek gerektigine isaret eden Arkan, "Kisa vadede Balkan Sampiyonasi var. Pandemi nedeniyle ertelenen müsabakalarimiz var. Olimpiyatlardan önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulus yil dönümü münasebetiyle 2023 Avrupa Salon Sampiyonasi Türkiye'de yapilacak. Hedefimiz, bu sampiyonada insallah Emine ile heptatlonda gövde gösterisinde bulunmak." diye konustu.

Ölçülerinin bir önceki müsabakada alinan derece ve puanlar olduguna dikkati çeken Arkan, iyi planlama yaptiklarini, Balkan Sampiyonasi'nda milli atletin madalya kazanacagina inandigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA