Kaybettigi Antrenör Babasinin Hayalleri Için Özbekistan'da

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde görevli olan ve geçtigimiz aylarda korona virüsten yasamini yitiren Ibrahim Macun’un hem oglu hem ögrencisi olan kick boks sporcusu Halim Macun, dünya sampiyonu olmak için Özbekistan’a ugurlandi. WAKO Dünya Kick Boks Sampiyonasi’nda Buca’yi ve Türkiye’yi temsil edecek genç sporcu, milli formayi bu kez babasi için giyecek.

Geçtigimiz günlerde korona virüs nedeniyle hayatini kaybeden Kick Boks Antrenörü Ibrahim Macun’un oglu olan ve belediye bünyesinde yetiserek önemli basarilara imza atan genç sporcu Halim Macun, WAKO Dünya Kick Boks Sampiyonasi’nda, Türkiye’yi temsil edecek.

Vefati ile kulüp camiasini ve belediyeyi yasa bogan babasinin anisini en güzel, basariyla yasayabilecegini düsünen Halim Macun, babasiyla hayalini kurduklari sampiyonluk için ter dökecek. Halim Macun, hayallerini gerçeklestirmek için Özbekistan’a yola çikti. Macun, Türkiye’yi temsil etmek üzere Buca’dan ugurlandi.

Genç sporcu, Özbekistan yolculugu öncesi Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Ali Gündüz ile bir araya geldi. Gündüz’den destek mesajlarini alan Macun, "6 yasindan beri babam benimle çok yakindan ilgilenirdi. Arkadas gibiydik. En büyük hayalimiz milli takim formasini yabanci bir ülkede terletip, basari saglamakti. Bu süreçte çok azmettik. Buralara gelmek için çok çalistik. Ibrahim Macun ve Halim Macun’un hayallerini gerçeklestirmek için mücadele edecegim. Babam için, kendim için, ülkem için elimden geleni yapacagim ve sizleri de gururlandiracagim" dedi.

Kaynak: İHA