Gran Fondo Etkinliginde Çaycuma'yi Temsil Ettiler

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde yasayan Ahmet Can Aslan, Ferdi Arslan ve Muhtalip Fidan, Istanbul’da düzenlenen bisiklet yarismasinda ilçeyi temsil etti.

Ilçede yapilan bisiklet yollari ile bisiklet kullanimi günbegün artmakta. Yapilan bisiklet yollari, insanlarin bisikletlilere karsi artan duyarliligi ve günlük yasamda bisikletin ulasimda çok pratik bir tasit olmasi insanlarin bisiklete olan ilgisini arttiriyor. Bisiklet kültürünün ayrilmaz bir parçasi olan bisiklet sporu ise ilçede her geçen gün daha da gelismekte. Bunun en güzel örnegi ise hafta sonu Beykoz’da yapilan Gran Fondo etkinligi oldu. Çaycuma’dan katilan bisiklet sporculari ilçeyi en güzel sekilde temsil etti. 40 kilometrelik parkurda yarisan Ahmet Can Aslan, Ferdi Arslan ve Muhtalip Fidan yarisi tamamladilar.

1 saat 17 dakikalik süresiyle yarisan Ahmet Can Aslan kategorisinde 2’nci olarak kürsüye çikarken, 1 saat 41 dakikalik süresiyle Muhtalip Fidan kategorisinde 24’ncü, 1 saat 43 dakikalik süresiyle Ferdi Arslan ise kategorisinde 28.’nci sirayi aldi.

Ilk kez bir Gran Fondo’da yarisan Muhtalip Fidan, “Yarisin zorluklari bir yana çok zevkli. Herkes mutlaka denemeli” diyerek, daha fazla insanin yarislarda kendini denemesi gerektigini belirtti.

Fahri Antrenör Erkan Akçelik ise yarismaya katilmanin ayri bir ambiyans oldugunu söyleyerek, "Bizler daima bisikletin ve bisikletçilerin yaninda olmaya çalistik. Yarista ter döken sporculara daimi basarilar dileriz" dedi.

Kaynak: İHA