Görev Yaptigi Mahalledeki Ögrencileri Hokeyle Tanistiran Ögretmen, Milli Takim Için Sporcu Yetistiriyor

Denizli'de kirsal mahalledeki bir ortaokulda görev yapan beden egitimi ögretmeni Suat Ari'nin, çim hokeyi egitiminin ardindan kurdugu takim Türkiye Kadinlar Hokey 1. Ligi'ne yükselme basarisini gösterdi Beden Egitimi Ögretmeni Suat Ari:'Hiç spor yapilmayan bir köyden 4 yil içinde milli takima kadar uzandik. Biz bu köyden yetistirdigimiz sporculari olimpiyatlarda görmek istiyoruz'

Denizli'nin Güney ilçesinde bir beden egitimi ögretmeninin kirsal mahallede yasayan ögrencilerine spor tutkusunu asilamak için verdigi mücadele, hokeyde milli takima oyuncu gönderen, takimi 1. Lig'de mücadele veren bir basari hikayesine dönüstü.

Güney ilçesine bagli 900 nüfuslu kirsal mahalle Eziler'deki Mustafa Kaçmaz Ortaokulu'na 4 yil önce atanan beden egitimi ögretmeni Suat Ari, tarim ve hayvancilikla ugrasan vatandaslarin çocuklarina spor yaptirmak için çaba sarf etti.

Ögrencilerle önce bocce ve beyzbol takimi kurarak çesitli organizasyonlara götüren daha sonra hokey, tenis, korfball, hemsball, ragbi, kriket gibi kirsalda çok bilinmeyen spor dallarini ögreten Ari, hokeye olan ilgiyi görerek bu alanda gelisim firsatlarini degerlendirdi.

Hokeyde Güney Eziler Hokey Kulübü adi altinda erkek ve kiz takimlariyla iddiali hale gelen genç sporcular, ailelerin de destek vermesiyle basaridan basariya kostu.

Bu yil kiz takiminin Türkiye Kadinlar Hokey 1. Ligi'ne yükselme basarisini gösterdigi kulüp sporcularindan Demirel Safak Gökçen, Hasan Öner ve Tugçe Günes, Hokey Milli Takimi gelisim kampina davet edildi.

- "Eziler'i bir spor köyü haline getirebildik"

Beden Egitimi Ögretmeni Suat Ari, AA muhabirine yaptigi açiklamada, okulda görev basladiginda 1939 yilinda kuruldugundan bu yana spor dallarinda hiçbir müsabakaya katilmadigini ögrendigini, sifirdan basladiklarini, 15'e yakin bransta egitim verdiklerini söyledi.

Çocuklarin ögrendikleri sporlarda madalya kazandikça kendilerine güvenlerinin geldigini, davranissal anlamda da iyi bir gençlik yakaladiklarini anlatan Ari, söyle konustu:

"Ilk dönemlerde çok sikintilar yasadim. Bazi veliler, 'burada spor bilen yok, basari olmaz' dediler. Özellikle kiz babalarini ikna etmek için tarlalara gittim. Çocuklarindaki gelisimi görünce onlar da sevindi. Artik veliler de spora basladi. Eziler'i bir spor köyü haline getirebildik."

Basindan bu yana mili takima sporcu kazandiran bir kulüp olusturma hayalinin bulundugunu, 3 sporcuyla bu hayali gerçeklestirdigini ifade eden Ari, "Hiç spor yapilmayan bir köyden 4 yil içinde milli takima kadar uzandik. Biz bu köyden yetistirdigimiz sporculari olimpiyatlarda görmek istiyoruz." diye konustu.

- Sporculardan Nazli Atik: "Daha önce hokeyi hiç duymamistim"

Hokey takimi oyuncusu ve 12. sinif ögrencisi Ayse Günes, ögretmenleri sayesinde tanistiklari hokeyin kendileri için artik yasam biçimi haline geldigini, spor yaptigi için mutlu oldugunu belirtti.

Oyunculardan Nazli Atik de beden ögretmeni olmak istedigini ifade ederek, "Bu hikayemiz ve spor hayatimizin baslamasi Suat hocamizin okula gelmesiyle basladi. Daha önce hokeyi hiç duymamistim. Ondan sonra bir sürü farkli branslarda spor yapmaya basladik." dedi.

Melike Gonca ise spora baslamadan önce okuldan kalan zamanlarda tarlada çalistigini belirterek, sunlari söyledi:

"Sporun çok güzel bir sey oldugunu ögrendik. Çok mutluyum hokeye basladigim için. Suat hocam gibi beden egitimi ögretmeni olup, köy okullarindaki çocuklarin elinden tutmak istiyorum."

Kaynak: AA