Galatasaray Baskan Adayi Öztürk Açiklamasi 'Agustos'a Kadar 373 Milyon TL Nakit Ilave Paraya Ihtiyaç Var'

Galatasaray Spor Kulübü Baskan adayi Metin Öztürk, Ankara Galatasarayli Yönetici ve Is Adamlari Dernegi (1905 AGS), ile bir araya geldi. Öztürk, “Agustos’a kadar 373 milyon TL nakit ilave paraya ihtiyaç var” dedi.

Galatasaray’da 19 Haziran’da yapilacak baskanlik seçimi öncesi baskan adayi Metin Öztürk, Ankara Galatasarayli Yönetici ve Is Adamlari Dernegi üyeleri ile Ankara Sanayi Odasi Meclis salonunda bir araya geldi. Yaptigi konusmada Öztürk, “19 Haziran’daki seçim farkli bir önem tasiyor. Son 2 yili hem dünya hem ülkemiz korona virüs ile mücadelede geçirdi. Bu en çok hasari da Galatasaray’imiz aldi. 2019 yilindaki mali genel kurulda Ibra-ibrasizlik aslinda tüzüklerin, kanunlarin ve kurallarin ne kadar önemli oldugunu gündeme getirdi. Bugüne kadar kulübümüz 3 bin ila 4 bin kisi ile oy kullanir, 300-400 kisiyle mali genel kurullarini yapardi. Sayimiz artikça mali genel kurullar, ibra ve ibrasilziktan sonra iyice bir karmasa ve kaos haline geldi. En son Mustafa Cengiz yönetimini, karsi listede olamama ragmen kendi Galatasaraylilik durusum için ibra etmistim. 2019 mart ayinda. Benim arkadaslarimdan ibra etmeyenlerde oldu. Bunlar çok normaldir. Biz bu konuya is insani vizyonu ile bakiyoruz. Önce bizim bir rehabilite etmemiz gerekiyor. Son 2 yilda mali genel kurullari yapmadik. Bunda en önemli konu pandemi. Bu dönemde 800 arkadasimiz üye oldu. Bunlarin hiçbir kusuru yok. Benimde üye yaptirdiklarim var. Fakat bir mali genel kurul geçirmedikleri için bir tereddüt olusuyor. Bunlar yarin mahkeme kapilarina gidebilir, bu haziranda olduklari için. Biz 6 yil için geliyoruz, 3 yil için degil” ifadelerini kullandi.

“3 sene içinde vaat ettiklerimizin yüzde 80’nini 1 yil içinde yapacagiz”

Taahhüt ettikleri her seye baslayacaklarini vurgulayan Öztürk, “En önemlisi Kemerburgaz. Sponsor olmak isteyen, oraya adini vermek isteyen bir çok firma, kurulus ve sahis var. Ama sunu söylüyoruz. Bunlar genel kurul iznine tabii. Baktik ki genel kurulda sikinti yasaniyor en azindan 4 tane antrenman sahasini kendimiz yapacagiz. Bunu yapmazsaniz o Florya’daki katma degeri yakalayamazsiniz. Önce Kemerburgaz’a geçeceksiniz sonra Florya’yi Emlak Konut ile degerlendireceksiniz. Bu bir satis operasyonu degil. Insaat hakki zaten suan sadece spor alani olarak. Oradan gelecek 100 milyon Dolarlik kaynak ki, orada bayragimizi dalgalandirmaya devam edecegiz. Oradan gelecek kaynak, stadin isim sponsorlugu hakkini bunlar kisa sürede borçlarin yarisinin ödenmesi sansini sagliyor. Ama en önemlisi bugün bankalar karsisina oturdugunuzda bir futbolcu transferinde içerideki huzuru görmek ister. 3 sene içinde vaat ettiklerimizin yüzde 80’nini 1 yil içinde yapacagiz” açiklamasinda bulundu.

“Söylemesi hos degil ama kulübün ekonomik ortaminda kaynaklari disinda Agustos’a kadar 373 milyon TL nakit ilave paraya ihtiyaci var”

Galatasaray’in kulüp kaynaklarini beklemesi durumunda 20 Temmuz’daki maça altyapi ile çikmak durumunda kalacagini belirten Baskan Adayi Öztürk, “Bankalar birligi sebebi ile kasa kolayligi isinin olmayacagi söyleniyor. Isterseniz, irade koyarsaniz onu da yaparsiniz. Bugün sadece kulübün kendi kaynaklarini beklerseniz, yani yayinci kurulustan gelecek parayi, Sampiyonlar Ligi’ne kalirsaniz oradan gelecek parayi, o zaman paf takimi ile 20 Temmuzda ki maça çikarsiniz. Çünkü 12 futbolcumuz yok. Niyetler baska gerçekler baska bir seydir. Bugün söylemesi hos degil ama kulübün ekonomik ortaminda kaynaklari disinda Agustos’a kadar 373 milyon TL nakit ilave paraya ihtiyaci var. Bunu koyabilecek ekibi söylemek istemiyorum. Zor bir soru. Arayan 5-10 saniyede bulur” açiklamasinda bulundu.

“Eldeki oyucuyu da gidecek oyuncuyu da Fatih Terim biliyor”

Üyelerden gelen, seçilmeleri durumda Fatih Terim ile yola devam edip etmeyecekleri sorusu üzerine Metin Öztürk, “Tüm röportajlarimizda sunu söylüyoruz. Biz Terimci, Öztürkçü, Elmasçi degiliz. Biz olsak olsak Atatürkçü oluruz. 3 hafta sonra maça çikacaksaniz Galatasaray’in ayarlari ile oynamamak lazim. Yani eldeki oyucuyu da gidecek oyuncuyu da Fatih Terim biliyor. Ayrica Fatih Terim bizim bir degerimiz. Bizim dönemimizde bundan önceki yapilan hatalara düsmeyecegiz” cevabini verdi.

Kaynak: İHA