Ceyhun Yildizoglu Açiklamasi 'Elimizde Genç Ve Enerjik Bir Takim Var'

A Milli Kadin Basketbol Takimi Basantrenörü Ceyhun Yildizoglu, genç ve enerjik bir takim olduklarini belirterek, "Enerjimizi sahaya yansitip, çok büyük hatalar yapmaz ve ortak hedef dogrultusunda oyuncularimizi birlestirebilirsek Avrupa Sampiyonasi’ndan çok güzel bir sekilde ayrilabilecegimize inaniyorum" dedi.

Fransa ile Ispanya’nin 17-27 Haziran tarihleri arasinda ortaklasa düzenleyecegi FIBA 2021 Kadinlar Avrupa Sampiyonasi’na katilacak A Milli Kadin Basketbol Takimi’nda teknik, idari ve sporcu kadrosu turnuva öncesi degerlendirmeler yapti. Avrupa Sampiyonasi C Grubu’nda Bosna Hersek, Slovenya ve Belçika ile karsilasacak millilerde, A Milli Kadin Takim Menajeri Yasemin Horasan, A Milli Kadin Basketbol Takimi Basantrenörü Ceyhun Yildizoglu ve Takim Kaptani Bahar Çaglar Ökten açiklamalarda bulundu.

Yasemin Horasan: "Takimin enerjisi ve havasi çok iyi"

Çalismalarin güzel gittigini belirten Yasemin Horasan, "Takimin enerjisi ve havasi çok iyi. Oyuncularimiz, teknik ekibimiz ve takimin içinde olan herkes sorumluluklarinin farkinda. Önemli maçlar oynayacagiz. Slovenya, Bosna Hersek ve Belçika gibi kuvvetli rakiplerle karsi karsiya gelecegiz. Amacimiz grup lideri olarak çeyrek finale adimizi yazdirmak olacak. Diger senaryoda ise ilk iki içinde kalarak çeyrek finale kalmak istiyoruz. Bu amaç dogrultusunda çalismalarimiz iyi gidiyor. Umuyorum ki ülkemizi en iyi sekilde temsil edip, alabilecegimiz en iyi dereceyle ülkemize geri dönecegiz" diye konustu.



Ceyhun Yildizoglu: "Elimizde genç ve enerjik bir takim var"

Ceyhun Yildizoglu, sezonun bitmesiyle birlikte, pandemiyi de hesaba katarak çok genis bir oyuncu havuzuyla çalismalara basladiklarini ifade ederek, "Ligi iyi geçiren ve milli takimi hak etmis oyuncu grubunu topladik. Simdiye kadar çok iyi çalismalar yaptik. Ülkemizde Belarus ve Rusya’ya karsi oynadigimiz karsilasmalarda bence olumlu sinyaller aldik. Elimizde oldukça genç ve yetenekli bir kadro var. Son Avrupa Sampiyonasi’nda iki maçimizi son iki dakikada kaybetmistik. Maç sonunu getirememistik ve maglup olmustuk. O takimda tecrübeli oyuncularimizdan Isil ve Tilbe de vardi. Isil ve Tilbe’nin su an olmamasi bizim jenerasyon geçisimizi zorlayacak. Ancak elimizde genç ve enerjik bir takim var. Enerjimizi sahaya yansitip, çok büyük hatalar yapmaz ve ortak hedef dogrultusunda oyuncularimizi birlestirebilirsek Avrupa Sampiyonasi’ndan çok güzel bir sekilde ayrilabilecegimize inaniyorum" seklinde konustu.



Bahar Çaglar Ökten: "Ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz"

Iyi bir kamp süreci geçirdiklerini düsünen Bahar Çaglar Ökten de, "Avrupa Sampiyonasi’na çok az bir süre kaldi. En hazir halimizle turnuvaya katilmak istiyoruz. Grupta oynayacagimiz ilk maç baslangiç için çok önemli. Gruptan çikmak bizim ilk hedefimiz. Önümüzdeki yil Dünya Kupasi düzenlenecek. Bu turnuvaya gidebilecegimiz sonucu almak istiyoruz. Avrupa Sampiyonasi’nda sahaya enerjimizi yansitmak ve ülkemizi de en iyi sekilde temsil eden bir takim izlettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA