Büyüksehir'den 'Yaz Spor Okulu'

Ögrencilerin egitimine büyük önem veren Samsun Büyüksehir Belediyesi, zihinsel ve fiziksel gelisimlerine katkida bulunmak amaciyla yaz spor okulu açiyor. 8-14 yas arasi çocuk ve gençlerin Türk sporuna kazandirilacagi kurslarin kayitlari ise basladi.

Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi Gençlik ve Spor Sube Müdürlügü tarafindan düzenlenen yaz spor okulu kurslari basliyor. Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde basketbol, eskrim, badminton, tekvando, güres, boks, halter, kick boks, atletizm ve kano branslarinda verilecek kurslarda spora alistirilacak çocuk ve gençlerin fiziksel yapilari güçlendirilecek.

21 Haziran-10 Eylül tarihlerini kapsayan 3 aylik spor egitimlerinin ardindan yetenekli olanlar, isterse antrenmanlara devam edebilecek. Ücretsiz yaz spor okuluna katilmak isteyenler, 0362 437 80 40 numarali telefonu arayarak kayit yaptirabilecek ve detayli bilgi alabilecek. Pandemi sürecinde sokaga çikma kisitlamalarinin ardindan yasanan kontrollü normallesme sürecinde çocuk ve gençleri sporla bulusturmak istediklerini ifade eden Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, zihinsel ve fiziksel güçlenmede sporun büyük önem tasidigini söyledi.

Baskan Demir, “Korona virüs salgini sebebiyle okullarinda yüz yüze egitim göremeyen ve evlerine hapsolan ögrencilerimizi, kontrollü normallesme döneminde sporla bulusturuyoruz. Hazirliklarini tamamladigimiz yaz spor okullarimizda 10 bransta verecegimiz egitimlere katilacak ögrencilerimiz, moral motivasyonlarini yükseltecek, enerjilerini atacak, zihinsel ve fiziksel açidan da güçlenecekler. Kayit sürecinin ardindan baslayacak kurslarimiza katilacak çocuk ve gençlerimize basarilar diliyorum“ ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA