Boksta Tokyo'da Hedef Madalyalar Kazanmak

Türkiye Boks Federasyonu Baskani Eyüp Gözgeç:'Kaç sporcunun gittiginden ziyade olimpiyatlarda madalya almak çok daha önemli'.

Türkiye Boks Federasyonu Baskani Eyüp Gözgeç, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda 5 milli boksörün mücadele edecegini belirterek, nihai hedefin "madalyalar kazanmak" oldugunu söyledi.

Gözgeç, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini öncesinde normal takvimde boksta 2 kota müsabakasinin olduguna dikkati çekerek, "Avrupa Kota Müsabakalari ve Dünya Kota Müsabakalari olmak üzere sporcularimizin kota almak için 2 sansi vardi. Ancak pandemi nedeniyle Dünya Kota Müsabakalari yapilamadi ve kota almak için tek bir sans verildi. Bu durum boks için dezavantajli bir durum oldu." degerlendirmesinde bulundu.

Fransa'nin baskenti Paris'te yapilan Avrupa Kota Müsabakalari sonunda kota kazanan milli sporcu sayisinin 5'e yükseldigini dile getiren Gözgeç, "Kadinlarda 3, erkeklerde 2 sporcumuz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda ülkemizi temsil edecek. Diger 3 maçimizda da kotayi maalesef kil payi kaçirdik. Nasip böyleymis. Kaç sporcunun gittiginden ziyade olimpiyatlarda madalya almak çok daha önemli. Önümüzde 35 gün var. Ciddi sekilde çalismalara devam edecegiz. Nihai hedefimiz olimpiyat madalyalari kazanmak." diye konustu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda Türkiye'yi boksta kadinlar 51 kiloda Buse Naz Çakiroglu, 60 kiloda Esra Yildiz ve 69 kiloda Busenaz Sürmeneli ile erkekler 52 kiloda Batuhan Çiftçi ve 81 kiloda Bayram Malkan temsil edecek.

Kaynak: AA