Basdegirmen Açiklamasi 'Bu Duygu Hiçbir Seyle Degisilmez '

11-16 Mayis tarihlerinde Ispanya’da düzenlenen uluslararasi Para Badminton turnuvasinda basarili milli sporcu Sedat Tümkaya çift erkeklerde 33 ülke 155 sporcunun katildigi müsabakada sampiyon oldu. Sampiyon Tümkaya ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Badminton Antrenörü Özlem Kafadar Togar, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’i ziyaret etti. Antrenör Togar, Sedat Tümkaya’nin sampiyon olarak Istiklal Marsimizi söylettigini dile getirirken sporculariyla gurur duyduklarini dile getirdi. Sedat Tümkaya’nin 8 yildir Türkiye sampiyonu oldugunu belirten Togar, ayrica Avrupa 2’inciligi ve Dünya 5’inciliginin oldugunu aktardi.

Milli sporcu Sedat Tümkaya’yi basarisindan dolayi kutlayan Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen de, Ispartaspor, masa tenisi takimlarinin 2’inci lige çikmasinin ardindan badminton da sampiyonluk elde edilmesinin sehir açisindan güzel gelismeler oldugunu dile getirdi. Basdegirmen, “Sizleri tebrik ediyorum, basarilarinin yükselerek devamini diliyorum. Türk Bayragini dalgalandirmak, Istiklal Marsimizi söyletmek çok güzel bir duygu. Bu duygu hiçbir seyle degisilmez. Bu duygulari bizlere yasattigin için bir Türk vatandasi ve Ispartali olarak tesekkür ediyorum. Isparta’dan çikmis bir sporcumuzun bu basariyi elde etmesi müthis bir güzellik” dedi.

Sporcularin çok daha iyi yerlere gelebilmesi için hem sahsi hem de belediye olarak kendilerine düsen ne varsa yanlarinda olduklarini dile getiren Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Bizler bu basarilari elde ettikçe dünyanin birçok ülkesi rahatsiz oluyor. Bizde bu rahatsizligi verdirmeye devam edecegiz. Sporun ve degerinin önemini çok iyi biliyorum. Basarilarini destekliyorum” ifadelerini kullandi.

Sporcular ve gençler için sehirde yeni spor alanlari, gençlik merkezleri olusturduklarini dile getiren Baskan Basdegirmen, yine iki okula da spor salonu yapim çalismalarinin oldugunu belirtti.

Basdegirmen, “Sporcularimizin, gençlerimizin çalisma alanlarini sürekli gelistiriyoruz. Bir yil içerisinde 25’e yakin spor alani olusturuyoruz. Uzun yillar Isparta’da yapilamamis birçok spor yatirimi bir yil gibi kisa bir süre içerisinde yaklasik 32 milyon lira maliyetli bu yatirimi sehrimiz kazaniyor. Isparta’mizi çok daha yükseklere tasiyacak basariyi bu tesislerimiz, altyapi getirecek. Bu hizmetlerle ve sizlere verecegimiz desteklerle çok daha yukarilara tasiyacagiz. Sizlerle beraberiz, devam edin, her zaman birlik, beraberlik içerisinde en güzel basarilari insallah elde edecegiz” diye konustu.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, sampiyon Sedat Tümkaya ve Badminton Antrenörü Özlem Kafadar Togar’i basarilarindan dolayi altinla ödüllendirdi.

Kaynak: İHA