2021 FIBA Kadinlar Avrupa Basketbol Sampiyonasi'na Dogru

A Milli Takim Menajeri Yasemin Horasan:'Ülkemizi en iyi sekilde temsil edip, alabilecegimiz en iyi dereceyle ülkemize geri dönecegiz' Basantrenör Ceyhun Yildizoglu:'Enerjimizi sahaya yansitip, çok büyük hatalar yapmaz ve ortak hedef dogrultusunda oyuncularimizi birlestirebilirsek Avrupa Sampiyonasi'ndan çok güzel bir sekilde ayrilabilecegimize inaniyorum'.

A Milli Kadin Basketbol Takimi teknik ve idari kadrosu ile oyunculari, 2021 FIBA Avrupa Sampiyonasi'ndan iyi bir sonuçla döneceklerine inaniyor.

Fransa ve Ispanya'nin 17-27 Haziran'da ortaklasa düzenleyecegi 2021 FIBA Kadinlar Avrupa Basketbol Sampiyonasi öncesi A Milli Takim Menajeri Yasemin Horasan, basantrenör Ceyhun Yildizoglu ve kaptan Bahar Çaglar Ökten, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesine açiklamalarda bulundu.

Güzel bir çalisma dönemi geçirdiklerini aktaran menajer Yasemin Horasan, "Takimin enerjisi ve havasi çok iyi. Oyuncularimiz, teknik ekibimiz ve takimin içinde olan herkes sorumluluklarinin farkinda. Önemli maçlar oynayacagiz. Slovenya, Bosna Hersek ve Belçika gibi kuvvetli rakiplerle karsi karsiya gelecegiz. Amacimiz grup lideri olarak çeyrek finale adimizi yazdirmak olacak. Diger senaryoda ise ilk iki içinde kalarak çeyrek finale çikmak istiyoruz. Bu amaç dogrultusunda çalismalarimiz iyi gidiyor. Umuyorum ki ülkemizi en iyi sekilde temsil edip, alabilecegimiz en iyi dereceyle ülkemize geri dönecegiz." ifadelerini kullandi.

Sezonun bitmesiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginini da hesaba katarak çok genis bir oyuncu havuzuyla çalistiklarini vurgulayan basantrenör Ceyhun Yildizoglu ise sunlari kaydetti:

"Ligi iyi geçiren ve milli takimi hak etmis oyuncu grubunu topladik. Simdiye kadar çok iyi çalismalar yaptik. Ülkemizde Belarus ve Rusya'ya karsi oynadigimiz karsilasmalarda bence olumlu sinyaller aldik. Elimizde oldukça genç ve yetenekli bir kadro var. Son Avrupa Sampiyonasi'nda iki maçimizi son iki dakikada kaybetmistik. Maç sonunu getirememistik ve maglup olmustuk. O takimda tecrübeli oyuncularimizdan Isil ve Tilbe de vardi. Isil ve Tilbe'nin su an olmamasi bizim jenerasyon geçisimizi zorlayacak. Ancak elimizde genç ve enerjik bir takim var. Enerjimizi sahaya yansitip, çok büyük hatalar yapmaz ve ortak hedef dogrultusunda oyuncularimizi birlestirebilirsek Avrupa Sampiyonasi'ndan çok güzel bir sekilde ayrilabilecegimize inaniyorum."

Takim kaptani Bahar Çaglar Ökten de iyi bir kamp süreci geçirdiklerini kaydederek, "Grupta oynayacagimiz ilk maç, baslangiç için çok önemli. Gruptan çikmak bizim ilk hedefimiz. Önümüzdeki yil Dünya Kupasi düzenlenecek. Bu turnuvaya gidebilecegimiz sonucu almak istiyoruz. Avrupa Sampiyonasi'nda sahaya enerjimizi yansitmayi ve ülkemizi de en iyi sekilde temsil eden bir takim izlettirmeyi hedefliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- Maç programi

Ay-yildizli ekip, Avrupa Sampiyonasi'nda C Grubu'nda Bosna Hersek, Slovenya ve Belçika ile karsilasacak.

2021 FIBA Kadinlar Avrupa Basketbol Sampiyonasi'nda dört grupta yer alan 16 takim arasindan, grup asamasini ilk sirada tamamlayan dört takim dogrudan çeyrek finale yükselirken, gruplarini ikinci ve üçüncü sirada tamamlayan takimlar ise çapraz eslesme ile belirlenecek maçlarda çeyrek finale çikmak için mücadele edecek.

A Milli Takim'in sampiyonadaki maç programi (TSI) söyle:

17 Haziran Persembe:

19.00 Türkiye-Slovenya

18 Haziran Cuma:

13.00 Türkiye-Bosna Hersek

20 Haziran Pazar:

16.00 Türkiye-Belçika

- Gruplar

2021 FIBA Kadinlar Avrupa Basketbol Sampiyonasi gruplari ise su sekilde:

A Grubu: Isveç, Belarus, Ispanya, Slovakya

B Grubu: Karadag, Sirbistan, Italya, Yunanistan

C Grubu: Türkiye, Bosna Hersek, Slovenya, Belçika

D Grubu: Fransa, Rusya, Çekya, Hirvatistan

Kaynak: AA