Uluslararasi Erzurum Sprint Ve Bayrak Kupasi Rekorlarla Sona Erdi

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafindan organize edilen Uluslararasi Erzurum Sprint ve Bayrak Kupasi yarislari sona erdi. Milli atlet Ramil Guliyev Erkekler 200 metrede elde ettigi 20.44’lük dereceyle Erzurum Cup rekorunu kirdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Atletizm Pisti’nde dün baslayan Uluslararasi Erzurum Sprint ve Bayrak Kupasi ikinci gün yarislarinda sporcular derece elde etmek için mücadele etti. Milli Takim’in büyük basari elde ettigi yarislar adeta nefes kesti.

Milli Takimlar, Tokyo’da yarismak için sansinin devam ettigi 4x100 ve 4x400 metre erkeklerde Olimpiyat kotasini Erzurum’da netlestirmek için sahne aldi. Yarislarda milli atletler erkekler ve kadinlarda toplam 10 kisilik kota elde etti.

Dünya Sampiyonu Ramil Guliyev ise 200 metre erkeklerde elde ettigi 20.44’lük derecesiyle Erzurum Cup’ta tüm zamanlarin rekorunu kirarak altin madalya elde etti.

Yaris sonrasi açiklamalarda bulunan Guliyev, Olimpiyatlarda altin madalya almak istedigini ifade ederek, ”Bugün hava rüzgarliydi. 20.44 ile bitirdik. Bu yaris Olimpiyatlar için biraz hazirlik oldu. Her sey yolunda gidiyor. Olimpiyatlarda iyi bir derece almaya çalisacagiz. Altin madalya için çalisacagiz. Bugün Avrupa Rekoru istiyordum ama sartlar uygun degildi. Rüzgar çok fazla vardi. Simdi bu derece iyi ama baska zaman deneyecegim” dedi.

Turnuvanin tamamlanmasinin ardindan Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar yaptigi açiklamada, “Çok zevkli yarismalar oldu. Burada Dünya çapinda dereceler alindi. Olimpiyatlar için milli takim olarak 10 kota biz aldik. 20 kota Belarus ve Ukraynali atletler aldi. Toplamda buradan 40 kota verildi.

Ayrica Lübnan’da 1 kota elde etti. Inanilmaz yarislar oldu. Son yillarda ki en sert ve güzel yarismalar oldu. Bayrak yarislarinda saniyelerle kotayi kaçirdik. Romanya ve Sirbistan’da yarismalarda kotalari tamamlamak istiyoruz. Ramil’de bugün Avrupa Rekorunu deneyecekti. Ama rüzgar buna izin vermedi” seklinde konustu.

Iki gün boyunca devam eden turnuva yapilan ödül töreniyle sonlandirildi.

Kaynak: İHA