Tarlada Çapa Sallayip Sampiyonaya Hazirlaniyor

Aydin’da yasayan milli karateci Aleyna Eroglu bamya tarlasinda çapa yaparak hem antrenman yapiyor hem de sampiyonaya hazirlaniyor.



Aydin’in simgeleri incir, pamuk ve zeytinden sonraki ürün olmaya aday olan bamya için çapa sezonu basladi.

Çaba sezonunun açilmasi ile birlikte tarlalar çapaci kadinlarla dolup tasarken, çapaci kadinlar günlük yevmiye ile çalismalarini sürdürüyor. Pandemi döneminde uzaktan egitim alan milli karateci Aleyna Eroglu da tarlada çalisanlar arasinda yer aldi. Bugüne kadar katildigi bir çok sampiyonadan madalya ile dönen Eroglu bamya tarlasinda hem çaba sallayarak para kazaniyor hem de vücudunu güçlendiriyor. Annesi ve 2 kardesi ile birlikte çapa sallayan Eroglu asik oldugu karate sporunda ilerlemek istiyor.

Antrenmanlarini tarlada yaptigini belirten milli Karateci Aleyna Eroglu, "Annem ve kardeslerim ile birlikte günün ilk isiklari ile birlikte tarlada oluyoruz. Sabah erken kalkmak bana çok sey kazandiriyor, günü daha iyi degerlendirebiliyorum. Saatlerce çapa yapiyoruz tarla isleri ile ugrasiyoruz. Gün içerisinde yaptigimiz isler bana antrenman oluyor. Yeri geliyor agirlik kaldir kollarimi güçlendiriyorum, yeri geliyor çapa yaparak bilegimi güçlendiriyorum. Islerimizden firsat buldukça da diger antrenmanlarimi da tarlada yapiyorum" dedi.



Spor salonlarinin yeniden açilmasina sevindigini ifade eden genç sporcu Eroglu, "Spor salonlari kapaliyken sadece tarlada antrenman yaparken simdi hem tarlada hem de spor salonundan istifade ediyorum. Bana çift antrenman oluyor. Bu beni biraz yorsa da basarili olmak için çok çalismak sart. Bugüne kadar katildigim müsabakalarin çogundan madalya ile döndüm. Basari ve ardindan gelen ödül beni mutlu ediyor. Insallah bundan sonra da basarilarima basari katarak severek yaptigim karate sporunda ilerleyebildigim yere kadar ilerleyecegim" diye konustu.

Kaynak: İHA