Özel Sporcular Kadin Para Atletizm Milli Takimi, Dünya Sampiyonu Oldu

Ayyildizli milliler, turnuvada 4x400 metre bayrak yarisinda takim halinde birinci olarak Türkiye'ye altin madalya kazandirdi.

Polonya'nin Bydgoszcz sehrinde düzenlenen VIRTÜS Para Atletizm Dünya Sampiyonasi'nda, 5 altin, 4 gümüs ve 6 bronz madalya kazanan Özel Sporcular Kadin Para Atletizm Milli Takimi, dünya sampiyonu olarak birincilik kupasini elde etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Esra Bayrak, Muhsine Gezer, Edanur Akin, Mihriban Kokmaz, Eda Yildirim ve Fatma Damla Altin'dan olusan Özel Sporcular Kadin Para Atletizm Milli Takimi, tarihinde ilki basararak dünya sampiyonu oldu.

Ay-yildizli milliler, turnuvada 4x400 metre bayrak yarisinda takim halinde birinci olarak Türkiye'ye altin madalya kazandirdi.

Öte yandan milli özel sporcu Eda Yildirim ise cirit atmada birinci olarak altin madalya kazandi. 17 yasindaki Eda Yildirim, VIRTÜS Para Atletizm Dünya Sampiyonasi'nda altin madalya kazanan en genç sporcu unvaninin sahibi oldu.

Milli özel sporcu Fatma Damla Altin ise yüksek atlamada gümüs, 100 metre engellide bronz madalya kazandi. Fatma Damla Altin, sampiyonada 2 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya elde etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskani Birol Aydin, sampiyona sonrasi yaptigi açiklamada, "Her zaman bize inanan ve büyük destekleri olan, özel sporcularimizi bagrina basan Türk halkina, spor ve haber medyamiza tesekkürlerimi sunuyorum. Sporcularimizi aninda tebrik eden, Cumhurbaskanligi Külliyesine davet eden ve her zaman engelli sporcularimizin yaninda olan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'a, Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Mehmet Muharrem Kasapoglu'na tesekkür ediyorum, ayrica bizlere sponsor destegi verip özel sporcularimizin sampiyonlugunda payi olan Spor Toto'ya, Türkiye Engelliler Spor ve Egitim Vakfi'na (TESYEV), Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'ne (TMPK) ve Spor Genel Müdürlügümüze tesekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA