Mersin'de Gelecegin Tenisçileri Yetisiyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (GSK) içerisinde yer alan tenis bransindaki sporcularin, antrenmanlarina antrenörleri esliginde devam ettigi bildirildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, 10-14 yas araliginda tenis bransindaki lisansli 20 sporcusu, antrenmanlarini Büyüksehir Belediyesi Macit Özcan Spor Kompeksinde yer alan tenis kortlarinda yapiyor. Haftanin 5 günü 3 saat yogun olarak antrenman yapan oyuncularin Büyüksehir Belediyesinin tüm olanaklarindan yararlanmasi saglaniyor. Macit Özcan Spor Kompleksi içinde 5 adet toprak kort ve 1 kondisyon salonu yer aliyor. Toprak kortlarin yani sira sporcularin her zemin çesidine alisabilmesi için de beton kort yapilmasi planlaniyor. Sporcularin arasinda daha önce İçel il birinciligi gibi önemli basarilar elde etmis performans oyunculari da yer aliyor.

“Sporcularimiz Büyüksehir Belediyesi GSK lisansi altinda turnuvalara katiliyorlar”

Büyüksehir Belediyesi GSK tenis basantrenörü Umur Serin, 10-14 yas araligindaki 20 sporcu ile bire bir ilgilendiklerini ve yogun bir sekilde antrenmanlara devam ettiklerini ifade ederek, “20 sporcumuzdan 10’u performans anlaminda turnuvalara katiliyor. Antrenmanlarimiz haftanin 6 günü iki saat tenis, bir saat kondisyon olmak üzere gerçeklestiriliyor. Su anda 5 adet toprak kortumuz var. Bir de ‘Kir Çiçegi’ projesinin bulundugu yurdun altinda 1 salonumuz var, kondisyon antrenmanlarimizi orada gerçeklestiriyoruz. Sporcularimiz İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü lisansi altinda turnuvalara katiliyorlar, ilimizi ve belediyemizi temsil ediyorlar. Su anda kulüp bünyesinde üç antrenörümüz var" dedi.

Kulüp bünyesine beton kortlar kazandirilacak

Serin, tenis bransindaki hedeflerinin öncelikle milli takima ardindan uluslararasi platformlara sporcu kazandirabilmek oldugunu kaydetti.

Baskan Vahap Seçer’in tenis bransina da çok önem verdigini vurgulayan Serin, “Vahap Baskanimiz da haftada bir gün tenis oynuyor. Kendisinin çok deger verdigini biliyoruz bu spora. Umarim yeni yapilacak kortlarimizla daha basarili bir brans haline geliriz. Yeni bir proje var, beton kortlar yapilmasi planlaniyor. Dünyada en çok beton zemin kullaniliyor. Biz İçel ilinde sadece toprakla yetinebiliyorduk. Bu imkani da bize saglayan baskanimiza tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

“Hocalarimla beraber büyük isler basaracagima inaniyorum”

7 yildir tenis oynadigini söyleyen GSK’nin lisansli sporcularindan Simal Sultan Çetrez ise “Bir yildir bu kulüpteyim. Hocalarimla beraber büyük isler basaracagima inaniyorum. İçel Büyüksehir Belediyesini temsilen il birincisi oldum. Su an ilk olarak milli takim seçmelerine girmek istiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA